De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
wo 18 juli 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Tour de France 2001 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
---
Kopen 
 Speurders 
Veilinghal 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
---
Mijn leven 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   F I N A N C I Ë L E   T E L E G R A A F 
 
ACTUEEL FINANCIEEL NIEUWS: WWW.DFT.NL
  Wall Street onrustig

Van een onzer verslaggeefsters

   
 

NEW YORK - De Amerikaanse beurzen zijn gisteren na een lage start weer wat opgeklommen. Wall Street werd voorbeurs overspoeld door een cijferregen. Maar liefst vijf Dow Jones fondsen kwamen met resultaten over het eerste halfjaar. Nabeurs is het wachten op de cijfers van computergigant Intel. De Dow Jones-index noteerde uiteindelijk 134,27 punten in de plus op 10606,39 punten. Ook de technologiezwarte Nasdaq-index sloot met winst. De schermenbeurs won 38,20 punten op 2067,32 punten.

De resultaten die voorbeurs bekend werden gemaakt, waren veelal gelijk of net iets onder de verwachtingen van analisten. Desondanks won farmaciegigant Johnson & Johnson $1,18 op $54,91. Branchegenoot Pfizer zag het aandeel eveneens iets $0,71 duurder worden op $38,58. De farmaceut, bekend van Viagra, heeft de operationele winst in het tweede kwartaal met 31% zien groeien tot $1,89 miljard.

De maker van fotoapparatuur Eastman Kodak maakte een winstdaling van 36% bekend. Beleggers leken niet onder de indruk. Het aandeel won $1,33 op $46,03.

Merrill Lynch heeft fors lagere tweede kwartaalcijfers gepresenteerd. De financiële instelling wist echter wel boven de verlaagde verwachtingen te blijven. In het derde kwartaal zal de onderneming niet aan de huidige verwachtingen kunnen voldoen. Merill Lynch behaalde een omzet in het tweede kwartaal van $541 miljoen, ofwel $0,56 per aandeel. Het fonds sloot plus $0,45 op $25,70.

Cocal Cola Enterprises, de grootste bottelaar van moederbedrijf Coca Cola Company maakte gisteren bekend 2000 mensen te ontslaan. Daarnaast kwam het concern met een winstwaarschuwing. De winst per aandeel komt naar verwachting uit op $0,01 tot $0,05 terwijl analisten waren uitgegaan van $0,38. Cocal Cola Enterprises verliest $2,68 op $15,05. Moederbedrijf Coca Cola wint daarentegen $0,15 op $47,13.

Terwijl de Nasdaq-index voornamelijk te lijden heeft van dalende halfgeleiderfondsen, overheerste gisteren daarbovenop nog eens de angst voor tegenvallende resultaten van Intel. Analisten zeggen in de bedrijfscijfers nog steeds geen signaal te kunnen ontdekken dat de economie in de tweede helft van het jaar weer aantrekt.
 

zoek naar gerelateerde artikelen


wo 18 juli 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.