De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
wo 18 juli 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Tour de France 2001 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
---
Kopen 
 Speurders 
Veilinghal 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
---
Mijn leven 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   F I N A N C I Ë L E   T E L E G R A A F 
 
ACTUEEL FINANCIEEL NIEUWS: WWW.DFT.NL
  Kroymans Groep gaat ook
Opels en Fords verkopen

   
 

door Giel ten BoschNAARDEN - De Kroymans Groep neemt de Zaltbommelse autodealer en leasebedrijf Nimox over. De importeur van luxe auto's als Jaguar, Aston Martin en Ferrari krijgt hiermee een dertigtal dealers van Opel en Ford in handen.

De overname doet de omzet van Kroymans met 40% stijgen naar EUR1 miljard.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (426x284, 20kb)
Ton van Soest
...aantal verkochte auto's zal dalen...
Volgens topman Ton van Soest past de aankoop precies in de groeistrategie van Kroymans."Hoe groter je bent, des te concurrerend ben je als bedrijf." Om in de Benelux schaalgrootte te bereiken wil Kroymans in 2003 tussen de 60 en 100 dealers hebben. "We zijn continu aan het bekijken hoe we de vlek uit kunnen breiden."

Met de overname van Nimox heeft Kroymans nu een dealernetwerk van zo'n 40 dealers die uiteenlopende automerken als Jaguar, Saab, Kia, Opel en Ford vertegenwoordigen. Met Nimox werken bij de Kroymans Groep ruim 2500 mensen die goed zijn voor een omzet van 30.000 auto's in de Benelux.

Over de prijs van de overname wilde de topman niets meer zeggen dan dat "beide partijen tevreden waren." Van Soest beaamt wel dat het huidige economische klimaat de prijs iets gedrukt heeft. "Maar de markt om iets te kopen is goed."

Dit komt door een aantal factoren. Allereerst zorgt het huidige economische klimaat voor tegenwind op de automarkt. Van Soest verwacht dat in ons land dit jaar 70.000 minder auto's wordt verkocht dan de 600.000 van vorig jaar.

Daarnaast heerst er onzekerheid bij de dealers over een eventuele verandering van Europese regelgeving met betrekking tot de autoindustrie. Eurocommissaris Mario Monti kondigde vorig jaar aan het niet eens te zijn met het feit dat fabrikanten middels de zogeheten selectieve distributie dealers verplichten alleen hun merk te verkopen. Hij wil dealers de vrijheid geven elk merk dat ze willen te verkopen. Dit kan negatieve gevolgen hebben voor de marges die dealers nu krijgen van hun fabrikant.

Wat er precies gaat veranderen en wanneer is echter nog onduidelijk. "Het is die onzekerheid die dealers doet besluiten de zaak te verkopen", zo denkt Van Soest.

Naast uitbreiding van het dealernetwerk betekent de overname van Nimox eveneens een aanzienlijke versterking op het gebied van leasing- en financieringsactiviteiten. Met de koop neemt de Kroymans Groep een tiende positie in op de Nederlandse leasemarkt.

Een beursgang om een uitbreiding te financieren is volgens Van Soest voorlopig niet nodig. "Als we op deze manier blijven groeien hebben we de beurs niet nodig. Pas als we zelf niet meer verder kunnen groeien behoort een beursgang tot de overwegingen."
 

zoek naar gerelateerde artikelen


wo 18 juli 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.