De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
wo 18 juli 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Tour de France 2001 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
---
Kopen 
 Speurders 
Veilinghal 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
---
Mijn leven 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
 
  Veel uitval Vierdaagse

door verkeerd schoeisel

   
 

NIJMEGEN - De 85e Vierdaagse van Nijmegen kende gisteren een probleemloze start. In totaal 38.409 wandelaars uit 49 landen trokken onder ideaal wandelweer door de Betuwe met als belangrijkste etappeplaatsen Bemmel en Elst. De wandelaars waren vooral enthousiast over de verbeterde dijken in de Betuwe. "Die zijn nu niet alleen op Deltahoogte, maar ook op Vierdaagsebreedte", aldus Vierdaagseveteraan Marcel Klaassen uit Nijmegen.

Voor Ingo van Erp (52) uit het Brabantse Heesch is de Vierdaagse een uitkomst. "Twee jaar geleden woog ik nog 159 kilo. Ik ben toen gaan trainen voor de Vierdaagse en ben intussen 60 kilo afgevallen."

Onder de 825 uitvallers van gisteren waren opmerkelijke veel wandelaars met verkeerde schoenen. "Verkeerd schoeisel is funest", aldus de heer Frans Friederichs van het Nederlands Genootschap voor Sportmassage, dat met 37 masseurs in de Vierdaagse actief is. "Vaak zijn de schoenen veel te nieuw. Ook moet men oppassen dat men op de weg rekening houdt met de ronding, anders gaat men het lichaam verkeerd belasten."

Ruim honderd wandelaars uit Volendam hebben bij wijze van uitzondering toestemming gekregen om tijdens het wandelen te collecteren. De verwachting is, dat het Volendam-team deze week een paar ton bij elkaar sjouwt. Een strenge bliksemcontrole van de gemeente Nijmegen wees gisteren uit dat alle cafés in Nijmegen aan de brandveiligheidsvoorschriften voldoen.

Bij controle van de militairen, die met tien kilo bepakking moeten wandelen, bleek gisteren dat geen enkele militair smokkelde. Een militair van de Luchtmobiele Brigade had zelfs 20 kilo bepakking op zijn rug. Hij kreeg de bijnaam 'Jantje Uitslover'.

Vanmorgen vroeg gingen 37.584 wandelaars op pad voor de tweede etappe. Die voert de wandelkaravaan door het Land van Maas en Waal met als belangrijkste etappeplaats Wijchen.
 

zoek naar gerelateerde artikelen


wo 18 juli 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.