De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
ma 16 juli 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Tour de France 2001 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
---
Kopen 
 Speurders 
Veilinghal 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
---
Mijn leven 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Er staat geen maat op Zijlaard

Van onze wielermedewerker

   
 

AMSTERDAM - Op de slotavond van de Nederlandse baankampioenschappen greep Leontien Zijlaard-Van Moorsel na haar titel op de klassementsrace ook de titel op de achtervolging. Het baanrecord over de 3 km zette zij met 3.36.70 liefst zes seconden scherper. De rest van Nederland rijdt minstens tien seconden langzamer en er staat nationaal geen maat op de Rotterdamse. Internationaal eigenlijk ook niet, maar ze is nuchter genoeg om geen voorspellingen te doen voor het komende WK.

Robert Slippens was ook een klasse apart. In het achtervolgingstoernooi zette hij in de finale Wilco Zuijderwijk gedecideerd aan de kant. De Noord-Hollander zette eerder in de kwartfinales het baanrecord (4.37.68) scherper, maar bleef ruim verwijderd van zijn persoonlijk record 4.28.887 (WK Manchester 2000). Verbetering van dat record was echter niet het doel. Dat was de titel en die haalde hij met verve. Peter Schep greep het brons.

Net als de titel op de klassementsrace. Al snel namen Danny Stam, Wilco Zuijderwijk, Francis de Jager, John den Braber en Matthé Pronk de leiding. De rest was onmachtig. Ook toen het zestal nog eens rond ging. De AXA-ploeg wilde de kaart Danny Stam spelen, maar Zuijderwijk liet de Zaankanter geen enkele ruimte om alleen een ronde voorsprong te nemen. Intussen was Slippens' voorsprong in punten zo groot dat hij onbedreigd op de titel leek af te stevenen. Den Braber wilde in de slotronden zijn zilveren plak veiligstellen en nam de leiding. De in topvorm verkerende Slippens liet de sprint voor het laatste klassement lopen, omdat hij in de mening verkeerde zeker te zijn van de zege. "Blijkt dat ik maar één puntje overhield."

Voldoende voor zijn eerste kampioenschap op de klassementsrace. En de 25e in totaal. Ook al een record en als antwoord op de vraag wat zijn volgend doel is, zegt Slippens grijnzend maar zeker met een serieuze ondertoon: "Wereldkampioen worden." Dat zal dan niet op de puntenkoers zijn, want Slippens start in Antwerpen op de achtervolging en met Stam op de koppelkoers.

Uitslagen NK Velodrome Amsterdam. Achtervolging heren 1. Slippens; 2. Zuijderwijk (ingelopen); 3. Schep 4. 43.22. Achtervolging vrouwen 1. Zijlaard-Van Moorsel 3.36.70; 2. Van Scheppingen (ingelopen); 3. Van der Zee 4.48.67. Klassementsrace heren 1. Slippens 45; 2. Den Braber 44; 3. Pronk 34. Keirin heren 1. Benjamin; 2. Baanders; 3. Langevoort. 1 km junioren 1. Theo Bos 1.06.185; 2. Sijm 1.10.306; 3. 1.10.572.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


ma 16 juli 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.