De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
ma 16 juli 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Tour de France 2001 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
---
Kopen 
 Speurders 
Veilinghal 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
---
Mijn leven 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Cricketers in finale tegen Namibië

door Ruud Onstein

   
 

TORONTO - Door de overwinning op Amerika, 203 voor 8 - 170 all out is Nederland als eerste in de Super League geëindigd. Tegenstander in de finale is tot ieders verrassing Namibië, dat in een dramatische wedstrijd Schotland versloeg. De meningen over Namibië als tegenstander zijn verdeeld. Een deel van de spelers had liever tegen Schotland gespeeld en de anderen vinden Namibië wel een goede tegenstander, omdat zij nu de kans hebben revanche te nemen voor de eerder geleden nederlaag.

Aanvoerder Roland Lefebvre maakt het niets uit wie Nederland in de finale treft. "Ik denk dat Schotland ons iets beter had gelegen, maar je wint een finale toch niet zonder tot het uiterste te gaan." Manager Hans Mulder vindt deze finale een uitgelezen kans om de enige verliespartij van Nederland goed te maken. Hij is onder de indruk van de tegenstander die hij kwalificeert als een hecht, jong, allround team dat al heel lang bij elkaar is.

Cricketbondvoorzitter René van Ierschot had uit Europese overwegingen liever Schotland in de finale gezien. Hij hoopt dat Nederland, nu het voor de derde keer in de finale zit, de beker ook echt in handen krijgt. Van Ierschot is inmiddels de onderhandelingen met de ICC begonnen over de voorwaarden waaronder Nederland zal deelnemen aan de World Cup in Zuid-Afrika. "Er is geld beschikbaar voor de voorbereidingen. Nederland zal een aantal toernooien in het buitenland spelen en individuele spelers zullen hun spelpeil kunnen verbeteren op buitenlandse cricketacademies." Ook hoopt hij op financiële steun van NOC*NSF uit de topsportkas, nu Nederland tot het allerhoogste niveau is toegelaten.

Voor het Nederlands cricket breekt een boeiende tijd aan en hopelijk kan de hele sport en niet alleen de top profiteren van deze unieke prestatie.

Eindstand Super League: 1. Nederland 7-12, 2. Namibië 7-10, 3. Schotland 7-10, 4. Canada 7-6, 5. Verenigde Arabische Emiraten 7-6, 6. Denemarken 7-4, 7. Amerika 7-4, 8. Ierland 7-4.

Nog te spelen finale: Nederland-Namibië en qualifying voor de derde en vierde plaats: Schotland-Canada.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


ma 16 juli 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.