De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
ma 16 juli 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Tour de France 2001 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
---
Kopen 
 Speurders 
Veilinghal 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
---
Mijn leven 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Brits Open nog haalbaar voor Maarten Lafeber
   
 

LYTHAM AND ST ANNES - Na de eerste van twee kwalificatieronden heeft de Nederlandse golfer Maarten Lafeber de kans op deelname aan het Brits Open nog in eigen hand. De 27-jarige Eindhovenaar had voor de par-74 baan van Golfclub Fairhaven 70 slagen nodig. Met die score staat Lafeber op de gedeelde tiende plaats. Op elk van de vier kwalificatiebanen plaatsen de beste zeven of acht afhankelijk van het aantal afzeggers zich voor The Open, dat donderdag op Royal Lytham and St Annes begint.

Vorig jaar was Lafeber de enige Nederlander die zich kwalificeerde, maar op de Old Course van St Andrews miste hij de cut op één slag. Onder moeilijke weersomstandigheden begon Lafeber slecht op Fairhaven. Hij maakte twee bogeys op de eerste vier holes, maar hij vocht zich knap terug. Met zes birdies op de laatste tien holes kwam Lafeber op een totaal van 70 slagen uit. "Die score had veel beter kunnen zijn", verklaarde Lafeber na afloop. "Ik moet maandag absoluut lager uitkomen als ik op het Brits Open van de partij wil zijn. Een score van tien onder voor de twee dagen zal het minimum zijn. Dit is een baan met zes par-5's die je allemaal kunt birdiën. Dat heb ik zondag niet gedaan."

Chris van der Velde zal maandag alle zeilen moeten bijzetten om nog een kans te hebben op kwalificatie. Na een 76 op de par-72 baan van Hillside is hij gedeeld 44e. De beste score op deze course kwam op naam van zes spelers die allen een 70 lieten noteren. Rolf Muntz was ingedeeld op Southport & Ainsdale, maar de Brabander meldde zich bij de organisatie af voor het kwalificatietoernooi.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


ma 16 juli 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.