De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
ma 16 juli 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Tour de France 2001 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
---
Kopen 
 Speurders 
Veilinghal 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
---
Mijn leven 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Tom Coronel van de baan gereden

Van onze autosportmedewerker

   
 

ESTORIL - "Dit slaat echt helemaal nergens op!" Tom Coronel was razend, na gisteren in leidende positie van de baan gereden te zijn tijdens de 1000 km-race voor sportwagens in het Portugese Estoril. Coronel leek met de Gulf-Audi R8 op weg naar een afgetekende overwinning, totdat de Fransman Boris Derichebourg, die een ronde achterstand had, hem een half uur voor het einde van de race torpedeerde. Van de Audi bleef slechts een wrak over, Coronel bleef ongedeerd.

Omdat het Audi-fabrieksteam, in Le Mans oppermachtig, niet aan de start verscheen, had het team van Johansson de taak om de veertiende overwinning voor de Audi R8-sportwagen binnen te halen. Het zag er lange tijd naar uit dat dat zou gaan lukken. In de tijdtraining was Johansson de snelste en kwalificeerde de Audi op pole-position. Tijdens de race bouwde het team al snel een flinke voorsprong op. Na drie uur lag de Audi een ronde voor op de als tweede geklasseerde Courage-sportwagen.

Weliswaar moest Tom Coronel na viereneenhalf uur een onverwachte pitstop maken, omdat de linker voorband leegliep, maar de voorsprong was ruimschoots voldoende en de eerste plaats kwam niet in gevaar. Een uur later was de race voor het team echter ten einde. Coronel: "Ik reed op het rechte stuk, zo'n 290 kilometer per uur, en opeens voelde ik een klap tegen de achterkant van de auto. Die brak meteen naar links uit en knalde hard de vangrail in. Ik kon niets meer doen, het was meteen over. Gelukkig heb ik zelf niets, maar ik zou graag willen weten wat die Fransman Derichebourg bezielde. Hij had een ronde achterstand, kreeg blauwe vlaggen als teken dat hij mij voorbij moest laten en rijdt me dan zo van de baan! Levensgevaarlijk, ik heb hier geen woorden voor."

Na afloop van de race gaf Derichebourg toe dat het zijn fout was: "Mijn remmen werkten niet en daardoor reed ik tegen Tom aan. Het spijt me erg", aldus de bedremmelde Fransman. Het Johansson-team tekende protest aan tegen Derichebourg en zijn team.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


ma 16 juli 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.