De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
ma 16 juli 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Tour de France 2001 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
---
Kopen 
 Speurders 
Veilinghal 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
---
Mijn leven 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B U I T E N L A N D 
 
  Peres brengt Arafat
toenaderingsbezoek

Van onze correspondent

   
 

TEL AVIV - Israël is op geen enkele wijze uit op de huid van Jasser Arafat en zoekt nog steeds naar een vreedzame oplossing voor het conflict met de Palestijnen. Voorwaarde is wel dat de Palestijnse leider zorgt voor een incidentenvrije week.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (426x284, 22kb)
Peres en Arafat. (Foto: EPA)
Dat was de boodschap die de Israëlische minister van Buitenlandse Zaken Sjimon Peres gisteren in de Egyptische hoofdstad Cairo had voor zijn gesprekspartners, Arafat en de Egyptische president Hosni Moebarak. Eerder in het weekeinde had de zoon van de Israëlische premier Ariel Sjaron, Omri, al een bezoek gebracht aan Arafat met een soortgelijke boodschap.

De oude 'havik' Sjaron geeft daarmee aan niet te buigen voor de druk van rechts Israël, waar geëist wordt dat het Israëlische leger via een heftig en kort offensief Arafat en de zijnen op de vlucht jaagt.

Arafat vindt overigens dat die zeven kalme dagen er al geweest zijn. Hij meent dat het nu tijd wordt voor Israël om de volgende stap te zetten in het kader van de Amerikaanse vredesvoorstellen, een terugtrekking van de Israëlische troepen en andere zogenaamde 'vertrouwenwekkende maatregelen'.

Liquidaties

De Palestijnen verwijten Israël zich ook niet bepaald rustig te houden. Ze wijzen op de liquidaties van Palestijnse activisten, de Israëlische blokkades en het vernielen van Palestijnse huizen. Gisteren ontvoerde een speciale Israëlische eenheid een lid van de Islamitische Jihad vanuit het door de Palestijnen bestuurde Bethlehem. Vrijdag was een voorman van de radicale Hamas-beweging opgeblazen. Volgens de Palestijnen was dit ook het werk van de Israëli's.

Israël zegt over aanwijzingen te beschikken dat de Palestijnen terroristische aanslagen aan het voorbereiden zijn. De politie en speciale anti-terroristische eenheden zijn daarom in de hoogste staat van paraatheid. Grote zorgen zijn er vooral om de veiligheid van de atleten die meedoen aan de Maccabi Spelen, die vandaag beginnen. Vooraf was er twijfel over het al dan niet laten doorgaan van de 'joodse Olympische Spelen' omdat veel sporters uit veiligheidsoverwegingen liever thuisbleven. De wedstrijden gaan echter, zij het verkort, door als teken van solidariteit en kracht van de joodse staat.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


ma 16 juli 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.