De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
zo 15 juli 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Tour de France 2001 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
---
Kopen 
 Speurders 
Veilinghal 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
---
Mijn leven 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
 
  Uitbater Chinees
restaurant vermoord

door Cees Jansen

   
 

HAAREN - De 45-jarige uitbater Xie van het Chinese restaurant De Chinese Muur aan de Kerkstraat in Haaren is zaterdagnacht in zijn zaak doodgestoken. Zijn vrouw raakte hierbij zwaargewond. De politie heeft voorlopig een 28-jarige verdachte van Chinese afkomst uit Haaren aangehouden. Het is niet bekend of deze ook de Chinese nationaliteit heeft of wat het motief is geweest voor de moord. Xie was vader van vijf kinderen.

Volgens politiewoordvoerder Winny van Rossum werd er zaterdagavond na sluitingstijd aangebeld en heeft de vrouw van Xie de deur geopend. De man is vervolgens het restaurant binnengelopen en heeft de 45-jarige eigenaar van achter met enkele messteken zwaar toegetakeld. Vervolgens werd ook de vrouw gestoken. De man is daarna te voet weg gevlucht. Enige tijd later overleed Xie aan zijn verwondingen. De GG&GD is in het restaurant nog geruime tijd bezig geweest met de uitbater en zijn vrouw.

In de kleine gemeenschap van Haaren is het nieuws als een bom ingeslagen. De eigenaar van het pand Toon Oerlemans: "Ik snap er niets van. De man betaalde de huur altijd keurig op tijd. Toen ik zondagochtend vroeg voorbijkwam, zag ik dat de politie volop bezig was, maar ik mocht mijn eigen pand niet in en dat vond ik vreemd.

De buurvrouw van de Chinese Muur: "Ik ben echt geschrokken toen ik het nieuws hoorde. Ik weet dat het een hard werkend gezin was. Ze hadden vijf kinderen, drie dochters en twee zonen, in de leeftijd van negen tot twintig jaar. Ik heb nooit wat aan deze mensen gemerkt."

Later in de middag komt ook een broer van het slachtoffer uit Veenendaal poolshoogte nemen van wat er is gebeurd. "Ik ben er kapot van wat mijn broer en zijn vrouw is overkomen", is het enige wat hij tussen zijn tranen kwijt wil.

Dorien, een van de medewerksters van de zaak: "Ik snap er niets van, het waren zulke leuke mensen. Ik heb er lang gewerkt en trok ook met de dochters op."

Ook in de Kruisboogstraat, waar het gezin woont, is geschokt gereageerd op het voorval. Een van de buren: "We hebben nooit iets aan deze mensen gemerkt. Er kwamen weinig mensen hier want ze waren bijna altijd in de zaak bezig."




 

zoek naar gerelateerde artikelen


zo 15 juli 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.