De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
zo 15 juli 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Tour de France 2001 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
---
Kopen 
 Speurders 
Veilinghal 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
---
Mijn leven 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
 
  Weekeindeverkeer
eist vijf levens

Van onze correspondent

   
 

ROTTERDAM - Vijf mensen zijn het afgelopen weekeinde omgekomen in het verkeer.

Een 8-jarig jongetje uit Oude Tonge is zaterdagmorgen vroeg in het Sophiakinderziekenhuis in Rotterdam overleden aan de gevolgen van een aanrijding vrijdagmiddag in zijn woonplaats. Dat heeft de politie bekendgemaakt.

Het jongetje werd op een kruising aangereden door een 42-jarige plaatsgenoot. Hij werd in kritieke toestand met de traumaheli naar het Sophia vervoerd, waar hij in de loop van de nacht overleed.

In het Westfries Gasthuis in Hoorn overleed zaterdagavond een 25-jarige vrouw nadat ze eerder op de dag betrokken was bij een verkeersongeval.

De auto waarin zij zat belandde na een mislukte inhaalmanoeuvre in het water langs de Vekenweg in Sijbekarspel. De bestuurder, een 18-jarige man uit Abbekerk, wist op eigen kracht uit zijn auto te komen en kwam er met relatief lichte verwondingen vanaf.

Een 66-jarige vrouw uit Geleen is zaterdagavond overleden aan de gevolgen van een ongeval eerder die dag. De fietsster gaf volgens de politie op een kruising in haar woonplaats geen voorrang aan een 18-jarige automobilist uit Geleen. De zwaargewonde vrouw bezweek later in het ziekenhuis van Heerlen aan haar verwondingen.

In het Drentse Hondsrugdorp Borger kwam zaterdag de 71-jarige Hendrik Slagter uit Garyp om het leven nadat hij vermoedelijk achter het stuur onwel was geworden.

Getuigen zagen zijn auto met hoge snelheid rechtdoor een rotonde oprijden, een boom rammen en uiteindelijk tegen een betonnen pilaar tot stilstand komen. Toen de Fries door de brandweer was bevrijd bleek hij al te zijn overleden. Zijn echtgenote liep lichte verwondingen op.

Gisterochtend vroeg verongelukte een 22-jarige man uit Heerenveen bij de Friese plaats Ruigahuizen.

Het slachtoffer vloog met zijn auto uit de bocht door een te hoge snelheid en een glad wegdek. De man werd uit de wagen geslingerd en kwam klem te zitten tussen de auto en de bermsloot. Zijn vier passagiers konden uit de auto, die op de kop in de sloot lag, klauteren zonder grote verwondingen.

Pas nadat een takelbedrijf de auto optakelde, konden de reddingswerkers bij het slachtoffer. Hij was door verstikking om het leven gekomen.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


zo 15 juli 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.