De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
vr 6 juli 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Tour de France 2001 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
---
Kopen 
 Speurders 
Veilinghal 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
---
Mijn leven 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
 
  Fietsendieven kiezen
Cyclops als beste slot

Van een onzer verslaggevers

   
 

AMSTERDAM - De Fietsersbond heeft een aantal fietsendieven gevraagd hoe zij stelen en welk fietsslot daarbij voor de meeste problemen zorgt. Uit het onderzoek blijkt dat sloten van het merk Cyclops de beste, namelijk het moeilijkst te kraken, zijn.

Zelfs fietsen met het goedkoopste Cyclops-slot, een slot met gehard stalen ketting voorzien van een palsluiting (ƒ59,95), laat het dievengilde links liggen.

Nummer twee in de top 10 van fietssloten is het discusslot. Ook hier beginnen fietsendieven niet aan, hoewel een TNO-test uitwees dat dit slot wel degelijk te kraken is. Slechte sloten zijn volgens dieven hangsloten, pantserkabelsloten en de veel gebruikte ringsloten, zo meldt de Fietsersbond in zijn blad De Vogelvrije Fietser.

De meeste sloten zijn volgens fietsendieven, die het afgelopen jaar bijna 900.000 fietsen stalen, in no time te openen. Speciaal gereedschap, zoals een betonschaar, is vaak niet eens nodig. Een klap met een baksteen of een fietsstuur is al genoeg.

Een andere manier om diefstal te voorkomen, is het gebruik van twee verschillende sloten. Doordat de meeste dieven maar in één slot zijn gespecialiseerd, werkt deze tactiek in ieder geval vertragend. Daarnaast is het raadzaam om de fiets aan een vast object, zoals een brug, vast te maken.

Voor bezitters van nieuwe fietsen heeft het dievengilde ook nog een goede tip: doe een plastic zak over het zadel of verwijder de spatborden dan valt de fiets minder op tussen oudere fietsen.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


vr 6 juli 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.