De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
vr 29 juni 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
---
Kopen 
 Speurders 
Veilinghal 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
---
Mijn leven 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Jaarverslagenservice 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Regilio Tuur is fiscus
2,5 ton schuldig

door Jolande Westdorp

   
 

ROTTERDAM - Profbokser Regilio Tuur (33) heeft een belastingschuld van ruim 2,5 ton.

De naar Amerika uitgeweken sportman houdt zich onvindbaar voor de Nederlandse fiscus. Via krantenadvertenties probeert de belastingdienst Tuur nu op te sporen. Tegen de voormalige bokskampioen zijn blijkens die aankondigingen inmiddels acht dwangbevelen uitgevaardigd.

Volgens een woordvoerster van curator mr. M. Beyneveld komen de schulden voort uit het modebedrijf Tuur Enterprise, dat anderhalf jaar geleden op de fles ging. "Naast de fiscus zijn er nog enkele andere schuldeisers. Deze partijen hebben gezamenlijk ongeveer een ton op de BV van Tuur te vorderen."

Zijn kledingzaak Regilio, the Shop was enkele jaren in het centrum van Rotterdam gevestigd. Daar verkocht Tuur herenmode tegen astronomisch hoge prijzen. Volgens insiders zouden zijn hoge privé-uitgaven en het feit dat zijn kleding slechts door een zeer select publiek werd gekocht, hem de das om hebben gedaan. "Voor Tuur kon allemaal niet op. Hij gedroeg zich als een topondernemer en reed als een koning in de duurste bolides rond. Iedereen in zijn omgeving zag het fout gaan."

Op het nippertje van ontruiming sloot de sportman zijn winkel om vervolgens met 'internationale kledinghandel' verder te gaan. Een zakelijk conflict om een huurachterstand van 30.000 gulden werd in die dagen geschikt.

De oud-bokser raakte bovendien enkele malen ernstig in opspraak wat betreft zijn privéleven. Begin 1998 stapte zijn ex-vrouw Melinda naar de politie, waar zij over bedreigingen en mishandelingen verhaalde. Daarna deed zijn toenmalige vriendin Pieternel Lakerveld aangifte, nadat Tuur meermalen met haar op de vuist was gegaan. Pieternel hield daar talloze kneuzingen en een gescheurd trommelvlies aan over.

De Rotterdamse rechtbank achtte het geweld eind vorig jaar bewezen. Tuur werd veroordeeld tot 310 uur dienstverlening en vijf maanden voorwaardelijk. Tevens moest hij zich door een psycholoog laten behandelen.

Kort na de uitspraak verdween de Rotterdammer spoorslags naar New York. Volgens de officiële lezing was Tuur afgereisd om er te werken aan zijn comeback in de boksring. • Tuur ...Amerika...




 

zoek naar gerelateerde artikelen


vr 29 juni 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.