De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
vr 29 juni 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
---
Kopen 
 Speurders 
Veilinghal 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
---
Mijn leven 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Jaarverslagenservice 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Bellaart over de rooie

Van onze speciale verslaggever

   
 

DRACHTEN - Het was gespierde taal die Joost Bellaart bezigde aan de vooravond van de testserie die de nationale hockeyploeg deze week tegen Pakistan afwerkt. Met minder dan drie overwinningen zou de bondscoach geen genoegen nemen. Het wekte dan ook geen verbazing dat hij gisteravond, na afloop van deel één van het drieluik, ontstemd terugblikte op het 2-2 gelijkspel. "Een schandalige vertoning, vooral de eerste helft", klonk het bars. "Dit was abominabel. En dan zeg ik het nog vriendelijk."

Vooral de eerste helft deed Bellaart de tenen krommen. Nederland had geen enkele grip op de wedstrijd en mocht volgens de oefenmeester de handen dicht knijpen dat slechts Kashif Jawwad en Mohammed Usman het net achter doelman Michiel van der Struijk wisten te vinden. "Voor hetzelfde geld krijg je drie of vier doelpunten om je oren en dan heb je niets te klagen", aldus de coach. "Nederland speelt tegen Pakistan doorgaans volgens een beproefd recept, dat er op neer komt dat je geen ruimte weg geeft aan die gasten. Daar was vandaag geen enkele sprake van. We speelden te ver van de man af, leden op alle fronten balverlies, toonden geen agressie in de duels en combineerden te moeilijk. Het werd allemaal een beetje te luchtig opgepakt. En dat wreekt zich tegen ploegen als Pakistan."

Niet alleen Bellaart, ook sterspeler Teun de Nooijer laakte de instelling van het collectief tijdens de eerste hockeyinterland uit de geschiedenis op Friese bodem. "Tijdens de warming-up was het al heel rustig in de ploeg en dat is doorgaans geen goed voorteken. Dat bleek met name de eerste helft wel. Blijkbaar waren we met ons hoofd ergens anders."

Slechts een paar minuten had Bellaart in de rust nodig om zijn ongenoegen in de kleedkamer te uiten. "Korte woorden, verpakt in korte zinnen. Dan ben je gauw klaar." Zijn woorden misten hun uitwerking niet. Maar dat de in de tweede helft voor Bram Lomans ingevallen Taeke Taekema (uit één van de vier strafcorners) en De Nooijer uiteindelijk de eer nog wisten te redden, deed niets af aan de gemoedstoestand van de trainer. "Ons spel was vandaag een wereld- en olympisch kampioen onwaardig."

Nederland - Pakistan 2-2 (0-2)

13. Jawwad 0-1, 34 Usman 0-2, 39. Taekema 1-2 (sc), 54 De Nooijer 2-2.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


vr 29 juni 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.