De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
vr 29 juni 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
---
Kopen 
 Speurders 
Veilinghal 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
---
Mijn leven 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Jaarverslagenservice 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
 
  Drukte op wegen door
vakantie in zuiden Nederland

Van onze Haagse redactie

   
 

DEN HAAG - In het zuiden van Nederland barst vandaag de vakantie los. Bijna 750.000 mensen grijpen hun eerste vakantiedag dan ook aan om weg te gaan.

Bijna 500.000 Nederlanders zullen de grens overtrekken. Volgens de ANWB zal dit nog niet echt tot chaotische taferelen op de weg leiden. Wel moet het verkeer in zowel ons land als in het buitenland op sommige plekken rekening houden met vertragingen.

De echte grote uittocht met gigantische files in met name Frankrijk en Duitsland wordt deze zomervakantie op 14 en 28 juli verwacht.

Vandaag en morgenvroeg is hier slechts een klein voorproefje van te verwachten. Zo kunnen er vanavond en morgenochtend vertragingen ontstaan op de wegen richting kust, het zuiden en de recreatiegebieden op de Veluwe en in Friesland.

Het verkeer moet vooral op de A2 Amsterdam richting Maastricht, bij Den Bosch, Eindhoven en op de A16 Rotterdam richting Breda rekening met files houden. Ook op de A58 Bergen op Zoom richting Vlissingen kan het drukker dan normaal worden.

Assen

Tevens zorgen de Grand Prix motorraces op het TT-circuit in Assen dit weekeinde voor drukte op de A28 richting Drenthe. Ook de wegwerkzaamheden op de brug over de Overijsselse Vecht bij de afrit Ommen zorgen waarschijnlijk voor extra vertragingen op de A28.

Ook in het buitenland beginnen de vakanties. De ANWB waarschuwt voor een aantal knooppunten in België, Duitsland en Frankrijk. Zo wordt het drukker op de ringwegen rond Antwerpen en Brussel en tevens op de Belgische wegen richting kust. Het popfestival Rock Werchter zal tot files op de wegen tussen Mechelen en Leuven leiden.

In Frankrijk worden files verwacht op de uitvalswegen van Parijs, in de Rhône-vallei en op de A6 en A7 richting Lyon. In Duitsland zal het merkbaar drukker zijn op de wegen richting het noorden, zoals de A1 en A7 tussen Hamburg en de Deense grens. Ook de doorgaande wegen richting zuiden, met name rond München, zullen meer verkeer te verwerken krijgen.

Ook waarschuwt de ANWB om de uitvalswegen rond de Oostenrijkse hoofdstad Wenen dit weekeinde te mijden.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


vr 29 juni 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.