De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
vr 15 juni 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
Woonlasten in uw gemeente 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Souvenirs 
---
Kopen 
 Speurders 
Veilinghal 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
---
Mijn leven 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Jaarverslagenservice 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Kwalificatie Wimbledon blijft voor Peter Wessels onvermijdelijk

door Jon Visbeen

   
 

AMSTERDAM - Aan de ene kant juichte zijn hele lange lijf, aan de andere kant wist Peter Wessels dat zijn stunt tegen niemand minder dan Marat Safin te laat kwam. Door zijn mindere resultaten eerder dit seizoen, dient het Elburgse servicekanon zich toch te kwalificeren voor Wimbledon, waardoor hij het toernooi om de Heineken Trophy volgende week aan zich voorbij moet laten gaan. En bovendien weet hij uit ervaring hoe zwaar een kwalificatie voor een grandslamevenement kan zijn.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (426x284, 14kb)
Peter Wessels. (Foto: REUTERS)
Het neemt niet weg, dat hem een kwartfinaleplaats op Queens en de sensationele zege op de Russische nummer drie van de wereld, Safin, niet meer kunnen worden ontnomen. Via 4-6, 6-4 en 7-6, waarin hij in de tiebreak op een matchpoint tegen alle geluk van de wereld had, verschafte hij zich een weg naar de krachtmeting met de Zuid-Afrikaan Wayne Ferreira, die op zijn beurt een maat te groot bleek voor Raemon Sluiter: 6-3, 6-3. Wessels had deze zet in de goede richting een keer nodig. "Tennissen kan ik wel. Daar ben ik onderhand wel van doordrongen. Maar ik heb de afgelopen anderhalf jaar met mijn fysieke conditie lopen sukkelen. Als ik topfit ben, hoef ik voor weinigen onder te doen. Dat blijkt wel uit deze uitslag", meldde hij vanuit Londen.

Het was zijn beste wedstrijd ooit, waarbij vooral zijn voorbeeldige concentratie in het oog sprong. Dat is in het verleden wel anders geweest. Sinds februari werkt Wessels overigens met een nieuwe coach, nadat hij het contact met Nick Carr had verbroken. Kelvin Nieberg traint Wessels op het Amstelpark in Amsterdam. Maar de kersverse coach zal de getalenteerde man uit Elburg niet gaan volgen in het circuit. "Dat kan ik zelf wel af. Ik loop inmiddels een paar jaar mee. Alleen reizen vind ik wel zo prettig. Soms zal mijn vriendin of mijn vader meegaan, maar ik speel net zo goed als ik alleen op pad ben", oordeelde Wessels tegen de gangbare weg van de tennisprof in.

Financiën hebben daar hoegenaamd niets mee te maken, verklaarde de stuntman van het ATP-toernooi op Queens club. Britse experts op het gebied van tennis en grastennis in het bijzonder, waren niet eens stomverbaasd over het succes van Wessels. Al eerder hadden zij ontdekt dat de jonge Nederlander grote mogelijkheden in zich had. Ook Wessels beseft dat en toonde vorig jaar met de eindzege in Newport (eveneens gras) al aan, dat hij op zijn niet eens favoriete baansoort een aardig potje kan ballen. Ferreira is een gewaarschuwd man.

Ook in Birmingham was er succes voor Nederland. Miriam Oremans bereikte daar de kwartfinale door de Australische Molik te verslaan. Gemakkelijk ging dat niet. De tennisster had in de derde set een tiebreak nodig om de zege naar zich toe te trekken: 6-7 6-2 7-6.

Het duel tussen Jan Siemerink en Pete Sampras, in de achtste finales van het tennistoernooi van Queens, is kort na aanvang wegens de regen afgebroken. De stand was op dat moment 2-1 in het voordeel van de Amerikaan.

Halle. Mannen, 2,5 miljoen gulden. Achtste finales: Burgsmüller (Dui) - Golmard (Fra) 4-6 6-4 7-5, Santoro (Fra) - Grosjean (Fra/3) 7-5 7-5, Johansson (Zwe/7) - Larsson (Zwe) 7-5 7-5, Björkman (Zwe) - Kiefer (Dui) 7-6 6-7 7-6, Federer (Zwi/6) - Prinosil (Dui) 7-6 7-5, Rafter (Aus/2) - Pavel (Roe) 6-3 6-3. Londen. Mannen, 2 miljoen gulden. Achtste finales: Wessels (Ned) - Safin (Rus/1) 4-6 6-4 7-6, Siemerink (Ned) - Sampras (VSt/2) 1-2 afgebroken wegens regen, Ferreira (ZAf/7) - Sluiter (Ned) 6-3 6-3, Srichaphan (Tha) - Woodbridge (Aus) 6-4 3-6 6-2, Henman (GBr/4) - Arthurs (Aus) 6-7 7-6 7-6, Gambill (VSt/6) - Elseneer (Bel) 6-4 4-6 6-3, Rusedski (GBr/12) - Voltsjkov (WRu) 6-2 6-2. Birmingham. Vrouwen, 450.000 gulden. Derde ronde: Oremans (Ned) - Molik (Aus) 6-7 6-2 7-6, Tauziat (Fra/1) - Stevenson (VSt) 6-3 6-3, Likhovtseva (Rus/7) - Pisnik (Slw) 4-6 6-4 6-3, Razzano (Fra) - Black (Zim) 6-3 6-7 7-6 (7-3), Brandi (VSt) - Tanasugarn (Tha/5) 6-2 7-5, Hantoesjova (Slw) - Pratt (Aus) 6-4 6-4, Raymond (VSt/4) - Myskina (Rus) 1-6 6-2 7-6, Kremer (Lux/6) - Ahl (GBr) 6-3 6-0. Tasjkent. Vrouwen, 350.000 gulden. Tweede ronde: Toeljaganova (Oez/3) - Ostrovskaja (WRu) 6-3 7-5, Torrens-Valero (Spa/7) - Kapros (Hon) 6-3 6-4, Mikaelin (Zwi) - Barna (Dui) 6-4 6-2, Prakusya (Ino) - Poetsjek (WRu) 4-6 6-3 6-2.
 

zoek naar gerelateerde artikelen


vr 15 juni 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.