De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
vr 15 juni 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
Woonlasten in uw gemeente 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Souvenirs 
---
Kopen 
 Speurders 
Veilinghal 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
---
Mijn leven 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Jaarverslagenservice 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Sparta in wachtkamer
voor de toekost

Van onze Telesportredactie

   
 

ROTTERDAM - Geen witte rook op het Kasteel. Technisch-directeur Dolf Roks, tevens assistent-trainer van Sparta, had gistermiddag graag wat knopen doorgehakt. Wat wil zeggen; voor komend seizoen Willem van Hanegem als trainer vastgelegd en in zijn kielzog een handvol spelers. Het zou een mooi vervolg zijn geweest van de zege op Cambuur Leeuwarden, waardoor de rood-witten zo goed als zeker ook volgend seizoen in de KPN Eredivisie spelen. Maar zoals gezegd: geen witte rook.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (426x284, 14kb)
De Kromme. (Foto: Fotografie Rob de Jong)
'De Kromme' gaat dolgraag verder in Rotterdam-West, maar wil, alvorens z'n handtekening te zetten, de zekerheid krijgen dat het verlies van een aantal basisspelers wordt opgevangen met kwaliteitsaankopen. Met de mond belijdt de club hetzelfde verhaal, maar vooralsnog is alleen Elbekay Bouchiba van AZ overgekomen. "Lijkt me logisch dat het verlies van jongens als Elkhattabi, De Nooijer, Rudge, Nieuwenburg en wellicht Mendes da Silva wordt opgevangen door nieuwe spelers. Ik draag wel namen aan, maar zie ze vervolgens elders tekenen. Jongens als Van der Gaag (Madeira), Robbemond (AZ) en Vos (RBC). Dan vraag ik me af of ze wel slagvaardig genoeg zijn."

Dolf Roks begrijpt de hoofdtrainer, maar vraagt tijd. Zo lang als Roks doende is, lijkt Van Hanegem niet van zins te tekenen. "De besprekingen met diverse partijen verlopen zodanig dat we het verlanglijstje van Willem ingevuld krijgen." Aanvankelijk zou gisteren Regi Blinker gepresenteerd worden, maar dat is uitgesteld. "Sparta is niet de enige partij", aldus Roks. "Zo heb ik ook direct contact met Leo Beenhakker van Ajax over de huur van Nieuwenburg en Rob Baan van Feyenoord over de huur van Buffel maar zij moeten ook ruggespraak houden binnen hun club en met de betrokken spelers."

Roks gaat verder: "Met Robbemond had ik de afspraak dat z'n zaakwaarnemer Ger Lagendijk me zou bellen. Ik zou zo'n afspraak nakomen, maar ik heb niets meer van ze vernomen totdat ik las dat Robbemond een contract bij AZ had getekend."

"We moeten uitkijken niet achter het net te vissen", waarschuwt Van Hanegem. David Mendes da Silva, die een aanbieding van Newcastle United op zak heeft, geeft zijn oefenmeester groot gelijk. "Ik zou ook best bij Sparta willen blijven, maar weet wel graag met wat voor team we de KPN Eredivisie in moeten." Zo lang blijft een overgang naar Noord-Engeland een serieuze optie, hoewel de 'Magpies' volgens Roks nog geen bespreekbaar bod hebben gedaan op de verdediger.

De club van Bobby Robson bood 1 miljoen pond (3.5 miljoen gulden), waar Sparta minimaal tien miljoen gulden wil ontvangen voor het vijf jaar doorlopende contract. Mendes da Silva: "Newcastle moet nu bewijzen me serieus aan te willen trekken. Overigens ben ik het eens met de stelling dat het beter voor m'n ontwikkeling is om nog een jaar bij Sparta te blijven, maar dan moet er wel een goed team staan."

Dat blijft de grote vraag. Zolang die niet is beantwoord, blijft het ook wachten op de handtekening van Wim van Hanegem. "Het technische verhaal is voor mij als trainer het enige wat telt voor mijn besluit wel of niet door te gaan bij Sparta."

John Nieuwenburg heeft tegen Cambuur een kapotte meniscus opgelopen en is voor minimaal zes weken uitgeschakeld. Said Boutahar en Robin van Persie van Feyenoords hoogste jeugdelftal zouden volgend seizoen graag op huurbasis bij Sparta willen spelen, maar Feyenoord lijkt een tussenstop van een jaar bij Excelsior te prevaleren boven het talentvolle duo.

Wanneer Wim van Hanegem blijft als trainer van het eerste elftal van Sparta zal Dolf Roks samen met Ron van den Berg z'n assistent blijven. De Zeeuw zal die functie, zoals nu het geval, combineren met het technisch directeurschap. Als Van Hanegem nee tegen Sparta zegt, zal Roks stoppen als assistent en zich volledig toeleggen op z'n functie als technisch directeur.
 

zoek naar gerelateerde artikelen


vr 15 juni 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.