De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
vr 15 juni 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
Woonlasten in uw gemeente 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Souvenirs 
---
Kopen 
 Speurders 
Veilinghal 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
---
Mijn leven 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Jaarverslagenservice 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  LA Lakers deelt
enorme dreun uit

Van onze basketbalmedewerker

   
 

AMSTERDAM - Los Angeles Lakers heeft in de vierde finalewedstrijd van de NBA play-offs Philadelphia '76-ers een geweldige dreun verkocht. Nadat beide ploegen één wedstrijd in Los Angeles hadden gewonnen, leek Philadelphia op rozen te zitten. Maar nu Lakers voor de tweede achtereenvolgende maal in Philadelphia won het werd gisteren 86-100 nam het een vrijwel onoverbrugbare 3-1 voorsprong. Van de resterende drie wedstrijden uit de best-of-seven-serie worden er twee in LA gespeeld.

Philadelphia heeft ieders harten gestolen dankzij een fantastische strijdlust. Het team haalde daarmee een ongewoon hoog rendement uit beperkte middelen en gaf de play-offs, inclusief de finale, extra glans. De rol van de kleine topscorer en MVP van de NBA, Allen Iverson, kan daarin niet genoeg worden benadrukt. Maar ook zijn geweldige vechtershart was gisteren niet groot genoeg om het superduo van de Lakers, Shaquille O'Neal en Kobe Bryant, af te stoppen.

Dikembe Mutombo van Philadelphia werd onlangs uitgeroepen tot beste verdediger van de NBA. Hij moest echter lijdzaam toezien hoe O'Neal bij rust al 20 punten en 11 rebounds achter zijn naam had staan, met als gevolg een 37-51 voorsprong voor de Lakers.

Omdat ook Bryant zich nadrukkelijk liet gelden met 19 punten, 10 rebounds en 9 assists kwam hij slechts één assist tekort voor een 'triple double' liep het verschil na de hervatting op naar maximaal 22 punten. Nog eenmaal toonden de 'Sixers' hun karakter. Iverson herstelde zich van zijn matige start en scoorde 16 van zijn 35 punten in het vierde kwart. Bij 70-77 raakte het fanatieke thuispubliek op het kookpunt. Maar het was natuurlijk O'Neal (hij eindigde met 34 punten en 14 rebounds) die deze opmars een halt toeriep. Zijn monsterdunk en een assist op Robert Horry voor een driepunter betekenden de doodsteek voor de thuisclub.
 

zoek naar gerelateerde artikelen


vr 15 juni 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.