De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
vr 15 juni 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
Woonlasten in uw gemeente 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Souvenirs 
---
Kopen 
 Speurders 
Veilinghal 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
---
Mijn leven 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Jaarverslagenservice 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Kansen op WL-finale minimaal

Van onze volleybalmedewerker

   
 

AMSTERDAM - Alleen als er een wonder geschiedt, kan de nationale volleybalploeg zich nog plaatsen voor de finale van de World League. Wanneer vanavond en zondag van Amerika wordt gewonnen, is Oranje afhankelijk van de uitslagen in andere poules. De tweede plaats in groep D biedt namelijk geen garantie voor deelname aan de eindstrijd. De slechtste nummer twee van de vier poules zal waarschijnlijk afvallen en de kans is groot dat Nederland de dupe wordt van deze regeling.

Bondscoach Bert Goedkoop maalt er niet om. Voor hem is de finale van de jaarlijkse landencompetitie geen hoofddoel. Wanneer zijn team niet naar Polen mag afreizen, gaat hij met zijn mannen een paar weken in de trainingszaal aan de slag. "Natuurlijk wil ik wel naar Polen, maar daar zullen we waarschijnlijk toch maar drie wedstrijden spelen. Die ervaring is mooi meegenomen, maar aan de andere kant is het ook de hoogste tijd om specifiek op bepaalde onderdelen te gaan trainen. In de afgelopen weken hebben we genoeg gespeeld en weten we vrij aardig wat aan schort."

Niet de World League, maar het EK en de kwalificatiewedstrijden voor het WK zijn deze zomer werkelijk van belang. De twee ontmoetingen met Amerika staan dus in dienst van een hoger doel. Toch ziet het er naar uit dat de twee wedstrijden in de Amsterdamse Sporthallen Zuid interessant zullen worden. Oranje en Amerika lijken aardig aan elkaar gewaagd en kunnen zich in theorie nog plaatsen voor de finale. Doug Beal, de legendarische coach van Amerika, voorspelt veel spektakel. "Beide teams verdedigen goed en daardoor kunnen aardige rally's ontstaan. En de winnaar is erg moeilijk te voorspellen."

Bert Goedkoop heeft Jeroen Trommel, die vorige week in Brazilië goed presteerde, geselecteerd voor de positie achter Richard Schuil. Hierdoor zal Martijn Dieleman niet in selectie worden opgenomen. Kars van Tarel staat samen met Nico Freriks als spelverdeler op de lijst. Dirk-Jan van Gendt, de derde spelmaker in de groep van achttien, brak woensdag tijdens de training een vinger.
 

zoek naar gerelateerde artikelen


vr 15 juni 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.