De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
vr 15 juni 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
Woonlasten in uw gemeente 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Souvenirs 
---
Kopen 
 Speurders 
Veilinghal 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
---
Mijn leven 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Jaarverslagenservice 
[terug]
 D E   F I N A N C I Ë L E   T E L E G R A A F 
 
ACTUEEL FINANCIEEL NIEUWS: WWW.DFT.NL
  Wall Street in mineur
   
 

NEW YORK - In navolging van de Europese beurzen sloot ook Wall Street gisteravond de dag met verlies af. Een toenemende stroom winstwaarschuwingen zorgt ervoor dat het kleine beetje vertrouwen dat beleggers sinds begin april hebben gehad, begint te verdwijnen. Nog slechts weinigen rekenen erop dat de Amerikaanse economie in de tweede helft van het jaar weer zal aantrekken.

De vrees dat bedrijven de komende tijd niet zullen voldoen aan de verwachtingen, zetten de koersen gisteren dan ook over een breed front lager. De Dow Jones moest 181,49 punten (ofwel 1,7%) prijsgeven op een slotstand van 10.690,13. De Nasdaq noteerde 77,59 punten (3,7%) in de min op 2044,07.

Het meest opvallende nieuws kwam gisteren van de legendarische bestuursvoorzitter Jack Welch van General Electric (GE). Volgens 'Neutron Jack' is de kans sterk afgenomen dat de overname van Honeywell door GE doorgaat nu de Europese Commissie dwarsligt.

Door de pessimistische uitspraken van Welch daalde de koers van Honeywell met $5,16 naar $37,10. Dit gebeurde bij een extreem hoge omzet van 71 miljoen stukken. Tot verrassing van velen steeg het aandeel GE met $1,01 naar $48,86.

"Het niet doorgaan van de overname is eigenlijk ook slecht nieuws voor General Electric. Maar waarschijnlijk zijn handelaren een tijd geleden 'short' gegaan in GE en 'long' in Honeywell, en moeten ze dat nu halsoverkop herstellen", aldus een analist.

Schlumberger kwam gisteren met een winstwaarschuwing. De beurskoers van de dienstverlener voor de oliesector verloor $3,32 op $56,90. Ook chipmaker Silicon Storage Technology waarschuwde voor lagere resultaten. Het fonds moest $1,45 terug op $9,22.

Nabeurs meldde ook JDS Uniphase dat de resultaten zullen tegenvallen. De fabrikant van glasvezelnetwerken was even daarvoor $0,37 in de min gesloten op $13,81.

Xerox moest een verlies van $0,11 incasseren op $8,30. Het concern stopt met de productie van printers, kopieermachines en faxen voor kleine ondernemers. Op deze activiteiten zijn de verliezen te groot.
 

zoek naar gerelateerde artikelen


vr 15 juni 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.