De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
vr 15 juni 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
Woonlasten in uw gemeente 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
VacatureTelegraaf 
DFT 
CrazyLife 
Weerkamer 
Souvenirs 
---
Kopen 
 Speurders 
Veilinghal 
ElCheapo 
Siteshopper 
---
Met Elkaar 
Chatweb 
Vertel 
Cybercard 
Netmail 
---
Mijn leven 
AstroLink 
De Psycholoog 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Jaarverslagenservice 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B U I T E N L A N D 
 
  Moordwapens van kroonprins Nepal

Van onze correspondent

   
 

KATHMANDU - De commissie die onderzoek deed naar het bloedbad in het koninklijk paleis van Nepal, concludeert dat kroonprins Dipendra zijn ouders en zeven andere leden van de koninklijke familie heeft doodgeschoten. "De dronken kroonprins heeft in het wilde weg om zich heen geschoten en daarbij de hoogheden gedood", aldus Taranath Ranabhatt, de voorzitter van het Lagerhuis en de helft van de tweekoppige commissie die het officiële onderzoek van de gang van zaken op 1 juni in het koninklijk paleis heeft onderzocht.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (426x284, 19kb)
De moordwapens. (Foto: REUTERS)
Tot dusver werd een ongeluk, waarbij een vuurwapen zou zijn geëxplodeerd, als officiële doodsoorzaak gegeven. Maar de bevolking, die een dag na de tragedie via het geruchtencircuit vernam dat Dipendra de schuldige zou zijn, maakte via dagenlange ongeregeldheden duidelijk dat zij geen genoegen nam met die verklaring .

Devyani Rana, de vriendin van de Nepalese kroonprins Dipendra, weigerde overigens te getuigen voor de onderzoekscommissie. Zij is nu vermoedelijk wegens veiligheidsredenen in Europa. In Nepal doet het verhaal de ronde dat Dipendra met haar wilde trouwen, maar dat zijn ouders dat niet zagen zitten. Volgens een regeringsfunctionaris doet dit niets af aan de waarde van het onderzoek. "De commissie moest onderzoeken wat er is gebeurd, niet waarom het is gebeurd. Dat komt later aan de orde", zei hij.

In Kathmandu werd gisteren een traditionele hindoe-ceremonie gehouden voor Dipendra. Die was bedoeld om diens ziel te reinigen van het kwaad. Een soortgelijke 'katto'-ceremonie, waarbij een hindoe-priester verboden vruchten eet alvorens zichzelf te verbannen naar een afgelegen deel van de Himalaya, werd eerder voor de vermoorde koning Birendra gehouden.
 

zoek naar gerelateerde artikelen


vr 15 juni 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.