De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
wo 6 juni 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
Auto's 
Reis & Vakantie 
Wonen 
Baan & Carrière 
Financieel actueel 
Show & Film 
Weerberichten 
Souvenirs 
---
Kopen 
 Vraag & Aanbod/ 
Speurders
 
Veiling 
Prijsvergelijker 
Winkelen 
---
Met Elkaar 
Live chatten 
Discussiëren 
Kaartje sturen 
E-mailen 
---
Mijn leven 
Horoscopen 
Psychologie 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Jaarverslagenservice 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Surinaamse profs
verzaken niet

door Jeroen Kapteijns

   
 

DEN BOSCH - Weinig voetballers gedragen zich zo sociaal als Clarence Seedorf. Met name voor zijn geboorteland Suriname heeft de middenvelder van Internazionale een warm hart. En daarom vliegt Seedorf in de belangrijke slotfase van de Serie A even naar Nederland om met de Suriprofs voor het goede doel een oefenpotje tegen FC Den Bosch (uitslag 1-1) te spelen. Zoals hij ook doodleuk vier miljoen gulden beschikbaar stelt om in zijn vaderland een stadion te bouwen.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (426x284, 19kb)
Ex-bondscoach Frank Rijkaard ziet als aanvoerder van de Suriprofs de nieuwe eigenaar van een voetbalstadion in Paramaribo, Clarence Seedorf, het duel opzoeken met Arnold Scholten.
"Dat is om de mensen daar moreel te steunen en om de jeugd kansen te geven. Er is veel talent in Suriname, vooral voetbaltalent. Dit is een klein begin, maar ik wil graag die talenten aan een mooie toekomst helpen", aldus Seedorf, die zelf van de partij is als op 30 juni de openingswedstrijd van het stadion wordt gespeeld tussen een groep Surinaamse profs en de Surinaamse kampioen Transvaal.

Seedorf was niet de enige grote naam op het veld van eerstedivisiekampioen FC Den Bosch. Ook de oud-spelers Frank Rijkaard, Stanley Menzo en Gerald Vanenburg gaven acte de presence, Ruud Gullit was er als trainer. De van een knieblessure herstelde Winston Bogarde speelde zelfs weer zijn eerste (halve) wedstrijd sinds tijden. "Ik ben nagenoeg fit. Deze zomer train ik gewoon door. Als het nieuwe seizoen begint, sta ik er weer", aldus de verdediger.

Het is voor de tweede keer dat de Suriprofs aan het einde van het seizoen een wedstrijd spelen tegen de kampioen van de eerste divisie. Trainer Henk ten Cate: "Het is de bedoeling een traditie te vestigen. De opbrengst van de wedstrijd is voor een goed doel in Suriname." Dit jaar wil de Stichting Suriprofs, waarvan Menzo voorzitter is, met de opbrengst van het duel enkele kinderhuizen ondersteunen. "In eerste instantie is de stichting erop gericht om het voetbal in Suriname te bevorderen. Nu de economische situatie zo moeilijk is, is het echter belangrijker in de eerste levensbehoeften te voorzien", aldus Menzo, die in Den Bosch één keer de gang naar het net moest maken. Hilmi Mihci tekende voor de 1-0, AZ-speler Urvin Lee maakte de gelijkmaker voor de Suriprofs.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


wo 6 juni 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.