De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
wo 6 juni 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
Auto's 
Reis & Vakantie 
Wonen 
Baan & Carrière 
Financieel actueel 
Show & Film 
Weerberichten 
Souvenirs 
---
Kopen 
 Vraag & Aanbod/ 
Speurders
 
Veiling 
Prijsvergelijker 
Winkelen 
---
Met Elkaar 
Live chatten 
Discussiëren 
Kaartje sturen 
E-mailen 
---
Mijn leven 
Horoscopen 
Psychologie 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Jaarverslagenservice 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Zware kluif
voor Pijpers

   
 

TALLINN - Voor even is de beste speler van Estland ook de belangrijkste. De Ieren, die vandaag in Tallinn tegen het team van Arno Pijpers aantreden, kennen alleen Martin Poom. De doelman van Derby County is veruit de beste international, maar staat al een tijdje langs de zijlijn na een schouderoperatie.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (284x426, 25kb)
Bondscoach Arno Pijpers heeft veel werk verzet om z'n spelers klaar te stomen voor het tweede karwei in vijf dagen. Tegen Ierland wil Estland het eerste aansprekende resultaat tegen een grote voetbalnatie boeken, nadat het tegen Oranje op de valreep mislukte.
"Maar hoe kon die andere keeper eigenlijk zoveel tegenhouden? Hij had bijna alles", luidde zaterdag de vraag van Chelsea's spits Jerrel Hasselbaink aan zijn collega uit de Premiership. Die andere keeper is Martin Kaalma. "Ik krijg het straks nog moeilijk hem eruit te spelen", antwoordde Poom, die vanavond zijn vingers gekruist houdt om de jonge keeper nogmaals een glansrol te zien vervullen.

In het Lillekula-stadion rausde de jeugd van Ierland gisteravond voor de derde keer in vijf dagen het veld kapot, al won het team van Don Givens slechts met 0-3 van de Estse leeftijdgenoten. Mick McCarthy zag het met lede ogen aan. "Ik heb weleens een beter veld gezien. Maar klagen helpt weinig. Veel zal afhangen van onze instelling."

Dat betekent in de praktijk dat Ierland met lange ballen oorlog gaat voeren in Tallinn, waar het nationale voetbalgevoel is aangewakkerd door het sensationele treffen met Holland. Poom: "Dat smaakt voor ons naar meer. Tegen Nederland speelden wij onze honderdste wedstrijd sinds de onafhankelijkheid van ons land in 1991. Wij hebben sindsdien een grote progressie geboekt en zijn na Rusland en Oekraïne de derde natie als je de voormalige Sovjet-staten met elkaar vergelijkt. Dat vind ik nogal een prestatie. Arno Pijpers heeft er een zware kluif aan, maar hij leert ons voetballen gestoeld op de Hollandse leest. Hij is een culturele revolutionair. Wij hebben best aardige resultaten geboekt, maar het enige wat we nog missen is een zege op een toonaangevende voetbalnatie. Misschien dat het vandaag lukt. Ierland is tegenwoordig een grote vis."

Bij de voetballers uit de republiek viert Steve Staunton in Estland een mijlpaal. Als hij speelt dan neemt hij het recordaantal caps over van Tony Cascarino. Verdediger Staunton staat voor zijn 89e interland. Hij debuteerde in 1988 en maakte twee grote toernooien mee. Om er daarna twee op een haar na te missen. De laatste tijd maakte hij geen deel uit van het keurkorps van Mick McCarthy en bij Aston Villa kwam hij niet verder dan tien duels. "Vroeger schakelde je gewoon het hele seizoen de grote versnelling. De rust heeft mij goed gedaan. Bovendien geniet ik er nu meer van. Ik heb geleerd elk duel te benaderen alsof het het laatste is."

Staunton benadrukt dat de aanstormende jeugd grote honger heeft naar Korea/Japan. "Maar vergeet ook niet, dat wij de laatste kwalificatietoernooien gewoon goed gespeeld hebben. Een tweede plaats was niet slecht, maar ook net niet goed genoeg. In groep twee hebben wij geen goddelijk recht op een WK-ticket met Portugal en Holland in de groep. Maar we hebben die gasten wel laten lopen voor hun geld. Dat is alles wat we kunnen doen."

Dus wint Ierland vandaag in Tallinn van Estland, dan weet Oranje alvast dat het de borst nat kan maken voor de clash van 1 september aanstaande op Lansdowne Road in Dublin.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


wo 6 juni 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.