De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
wo 6 juni 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
Auto's 
Reis & Vakantie 
Wonen 
Baan & Carrière 
Financieel actueel 
Show & Film 
Weerberichten 
Souvenirs 
---
Kopen 
 Vraag & Aanbod/ 
Speurders
 
Veiling 
Prijsvergelijker 
Winkelen 
---
Met Elkaar 
Live chatten 
Discussiëren 
Kaartje sturen 
E-mailen 
---
Mijn leven 
Horoscopen 
Psychologie 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Jaarverslagenservice 
[terug]
 D E   F I N A N C I Ë L E   T E L E G R A A F 
 
ACTUEEL FINANCIEEL NIEUWS: WWW.DFT.NL
  Ouderwetse techrally

Van een onzer verslaggevers

   
 

NEW YORK - Op Wall Street was gisteren sprake van een ouderwetse techrally. Optimisme over de eerder neerwaarts bijgestelde omzet- en winstverwachtingen van technologiebedrijven leidde ertoe dat de Nasdaq Composite-index 77,72 punten (3,6%) bij mocht schrijven op 2233,65 en de Dow Jones-index 114,32 punten (1,0%) op 11.175,84.

Bedrijven als Xilinx (+$4,02 op $45,61) en Lucent Technologies (+$0,48 op $8,48) herhaalden gisteren eerder uitgesproken verwachtingen, hetgeen voeding gaf aan het idee dat de economie niet verder verslechtert en het slechte nieuws nu wel zo'n beetje in de aandelenkoersen zit verwerkt. De halfgeleider-sector lag er vooral dankzij Xilinx ouderwets goed bij.

"Er zijn steeds meer signalen die erop wijzen dat een flinke bodem wordt gelegd voor herstel", reageerde een handelaar. "De fondsen die belang hebben bij lage rentetarieven hebben geprofiteerd van de stappen die Fed-voorzitter Alan Greenspan heeft gezet." Om nu te zeggen dat de enige weg de weg naar boven is, gaat echter te ver, aldus de handelaar. "We zitten in een overgangsfase: slecht nieuws is niet uitgesloten en beleggers blijven op hun hoede."

Xilinx liet maandag nabeurs weten dat de omzet over het eerste kwartaal 15 tot 25% terugvalt ten opzichte van het vierde kwartaal. Dat was in lijn met eerdere uitspraken en beleggers trokken de conclusie dat de economische vooruitzichten 'dus' niet verder zijn verslechterd. Lucent herhaalde op een handelsbeurs in Atlanta de winstverwachting voor het derde kwartaal, hetgeen onder beleggers tot dezelfde conclusie leidde.

Economisch nieuws was er ook. Zo daalden de fabrieksorders in april van dit jaar met 3,0%, waar 2,5% was verwacht; de NAPM-index kwam in mei uit op 46,6%, waar 47,7% in de boeken stond. Herzien werden het productiviteits- en loonkostencijfer over het eerste kwartaal van dit jaar: de productiviteit daalde forser dan verwacht, de loonkosten namen juist sneller toe.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


wo 6 juni 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.