De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
wo 6 juni 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
De prins en Maxima 
Over Geld 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
Auto's 
Reis & Vakantie 
Wonen 
Baan & Carrière 
Financieel actueel 
Show & Film 
Weerberichten 
Souvenirs 
---
Kopen 
 Vraag & Aanbod/ 
Speurders
 
Veiling 
Prijsvergelijker 
Winkelen 
---
Met Elkaar 
Live chatten 
Discussiëren 
Kaartje sturen 
E-mailen 
---
Mijn leven 
Horoscopen 
Psychologie 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Jaarverslagenservice 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B U I T E N L A N D 
 
  Uitgaansverbod Nepal
blijft van kracht

Van onze correspondent

   
 

KATHMANDU - Nadat ontevreden demonstranten in de Nepalese hoofdstad Kathmandu gisteren opnieuw onlusten hebben veroorzaakt, is voor de tweede opeenvolgende dag een uitgaansverbod afgekondigd.

Een groep van rond de 25 mensen die met kaalgeschoren hoofd - een teken van rouw voor hindoes - naar het koninklijk paleis optrokken om uitleg te eisen over wat zich daar heeft afgespeeld, werd aangehouden. Elders werden mensen die politieagenten uitdaagden bestookt met traangas.

Vier dagen na de moord op de koning en koningin van Nepal en zes andere leden van de koninklijke familie heerst er nog steeds onduidelijkheid over de toedracht van het bloedbad in het paleis van Kathmandu. Paleispersoneel verklaarde gisteren werkelijk niet te weten wat zich vrijdagavond jl. aan de koninklijke dinertafel heeft afgespeeld.

Gyanendra, de nieuwe koning, beloofde een onderzoek waarvan de resultaten binnen drie dagen bekendgemaakt zouden worden. Maar één der drie leden van de onderzoekscommissie, Madhavar Kumar Nepal, de leider van de belangrijkste oppositiepartij UML (een marxistisch-leninistische partij), trok zich terug waardoor de termijn van drie dagen in gevaar is.

Het is bovendien onzeker of de commissie de overlevenden, de vrouw, de zuster en twee nichten van de nieuwe koning, mag verhoren. Bij koningin Komal is volgens het ziekenhuis "bevredigende vooruitgang" geconstateerd. Prinses Shova, een zuster van de koning, gaat eveneens geleidelijk vooruit.

De Nederlandse Stichting Calamiteiten Reizen (SCR) heeft vanwege de chaos en onrust in het Himalayakoninkrijk een reisverbod naar Nepal ingesteld. Het negatieve reisadvies geldt voorlopig tot volgende week woensdag.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


wo 6 juni 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.