De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
do 31 mei 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
De prins en Maxima 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
Auto's 
Reis & Vakantie 
Wonen 
Baan & Carrière 
Financieel actueel 
Show & Film 
Weerberichten 
Souvenirs 
---
Kopen 
 Vraag & Aanbod/ 
Speurders
 
Veiling 
Prijsvergelijker 
Winkelen 
---
Met Elkaar 
Live chatten 
Discussiëren 
Praat mee over het examen
Kaartje sturen 
E-mailen 
---
Mijn leven 
Horoscopen 
Psychologie 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Jaarverslagenservice 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  De Graafschap met hakken over de sloot

Van een medewerker

   
 

DOETINCHEM - De Graafschap mag NAC-verdediger Rob Penders wel een bloemstuk sturen. Door diens onnozele terugspeelbal kon Marino Promes de niet meer verwachte gelijkmaker binnen schieten. De 1-1 was net voldoende voor De Graafschap om in de eredivisie te blijven.

Een indrukwekkend eerbetoon met één minuut stilte ter nagedachtenis aan de verongelukte Ferry van Vliet, markeerde het duel. Earnest Stewart kwam uit respect pas na dertig seconden als elfde NAC-speler in het veld. NAC wilde eigenlijk niet spelen, maar moest wel.

NAC speelde beter dan het uiterst nerveuze De Graafschap dat aan één punt voldoende had. Bij de eerste de beste aanval was het raak. Stewart liet na 21 minuten de 0-1 aantekenen.

Donkere wolken pakten zich samen boven de Vijverberg toen bekend werd dat Fortuna op dat moment een 2-1 voorsprong had tegen Willem II. NAC kwam evenwel niet tot een tweede treffer en daar putte de thuisclub moed uit.

Uitgerekend op een moment dat de Superboeren in het geheel niet in de wedstrijd zaten, kwam de ploeg van interim-coach Gerard Marsman onverwacht op 1-1, met Promes in de rol van verlosser. "Ik had hem al eerder een bal zien terugspelen en gokte er op dat hij het weer deed. Het lukte, maar eerlijk gezegd heeft onze doelman Stefan Postma ons voor de eredivisie behouden. Hij is de held, niet ik."

De Graafschap - NAC 1-1 (0-1).21. Stewart 0-1, 56. Promes 1-1. Scheidsrechter: Wegereef. Toeschouwers: 12.000. Gele kaart: Van den Brom (De Graafschap).Bijzonderheid:Stewart kwam bij NAC als elfde man pas na enkele seconden binnen de lijnen. Door met tien man te beginnen herdacht NAC de vorige week overleden speler Van Vliet.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


do 31 mei 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.