De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
do 31 mei 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
De prins en Maxima 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
Auto's 
Reis & Vakantie 
Wonen 
Baan & Carrière 
Financieel actueel 
Show & Film 
Weerberichten 
Souvenirs 
---
Kopen 
 Vraag & Aanbod/ 
Speurders
 
Veiling 
Prijsvergelijker 
Winkelen 
---
Met Elkaar 
Live chatten 
Discussiëren 
Praat mee over het examen
Kaartje sturen 
E-mailen 
---
Mijn leven 
Horoscopen 
Psychologie 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Jaarverslagenservice 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Emile Vrijman: "FIFA creëert rechtsongelijkheid"

Van onze Telesportredactie

   
 

AMSTERDAM - De wereldvoetbalbond FIFA praat voor haar beurt door Edgar Davids voorlopig te schorsen. Dat zegt de Rotterdamse advocaat en dopingdeskundige Emile Vrijman, adviseur van het 'kamp Davids'. Hij noemt het bizar dat de FIFA zich met de dopingaffaire bemoeit, terwijl het Italiaanse Olympisch Comité (CONI) de zaak nog in onderzoek heeft en de middenvelder van Juventus slechts voor de duur van de procedure een speelverbod voor de Italaliaanse competitie heeft opgelegd.

"De FIFA veroorzaakt nu extra schade door Davids internationaal te schorsen. Daarmee creëert men een enorme rechtsongelijkheid, omdat iemand als Frank de Boer nog wel mag meevoetballen. Als FIFA moet je één lijn trekken: óf iedereen schorsen, óf niemand."

Vrijman vraagt zich verder af of de FIFA, zoals die het zelf heeft aangegeven, door de eigen reglementen gedwongen is de Italiaanse schorsing over te nemen. Volgens hem is dat namelijk niet het geval. De Rotterdammer heeft dat gisteren ook aan de KNVB gemeld. Overigens heeft Vrijman zich danig geërgerd aan de uitlatingen van Christiane Ayotte, hoofd van het IOC-laboratorium in Montreal, die heeft gezegd dat zowel Davids als De Boer het verboden spierversterkende middel nandrolon heeft geslikt. Volgens haar is de geldende norm van 2 nanogram per milliliter eerder te hoog dan te laag. "Het mannelijke lichaam kan maximaal 0,8 nanogram aanmaken", aldus Ayotte.

Vrijman: "Dat mens is gestoord. Ze heeft een soort heksenjacht geopend op sporters die gepakt zijn op nandrolon. Het lijkt wel alsof ze geobsedeerd is. De grens van 2 ng/ml is wel degelijk discutabel. Er zijn al drie gevallen bekend van sporters waarbij gebleken is dat de lichaamseigen productie van nandrolon hoger ligt dan de gestelde grens van 2 nanogram. De opmerkingen van Ayotte worden dan ook beslist niet gedeeld door de medische wereld."




 

zoek naar gerelateerde artikelen


do 31 mei 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.