De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
vr 1 juni 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
De prins en Maxima 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
Auto's 
Reis & Vakantie 
Wonen 
Baan & Carrière 
Financieel actueel 
Show & Film 
Weerberichten 
Souvenirs 
---
Kopen 
 Vraag & Aanbod/ 
Speurders
 
Veiling 
Prijsvergelijker 
Winkelen 
---
Met Elkaar 
Live chatten 
Discussiëren 
Praat mee over het examen
Kaartje sturen 
E-mailen 
---
Mijn leven 
Horoscopen 
Psychologie 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Jaarverslagenservice 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
 
  Jongetje (9) ontvoerd

door Joan van den Dungen

   
 

VENRAY - De Limburgse politie is in grote staat van paraatheid gebracht na de ontvoering van een 9-jarig jongetje in Venray. Het jochie, Yung Yang Hu, van Chinese afkomst werd woensdagmorgen rond halfnegen op weg naar basisschool De Bongerd van zijn fiets gesleurd door enkele mannen van vermoedelijk buitenlandse afkomst en meegenomen in een auto.

Sindsdien ontbreekt van hem elk spoor. Het fietsje is later aangetroffen in de struiken op de Beukenlaan in Venray, vlakbij de school. Justitie heeft direct een recherchebijstandsteam van 30 man op de ontvoeringszaak gezet.

De schooljuffrouw was woensdag ongerust geworden nadat het kind de hele morgen was weggebleven. Zij belde de moeder wat er toch met Yang Yung aan de hand was. De moeder wist niet beter dan dat haar zoontje op school zou zitten, zo vertelde zij huilend aan een vriendin. Pas tegen halftwee in de middag werd groot alarm geslagen. Toen meldden zich ook enkele kinderen die getuige waren geweest van de kidnap.

Het slachtoffertje uit groep 5 blijkt het zoontje van eigenaar Hu van Chinees-Indisch restaurant Peking aan het Henseniusplein in Venray. De politie wil niks zeggen over de motieven achter de ontvoering. Maar in de stad gonst het van de geruchten dat de vader gokschulden zou hebben die hij niet meer kan betalen en dat een maffiose organisatie achter de kidnap zou zitten om op die manier betaling af te dwingen. De vader blijkt al enkele dagen in China te vertoeven.

De directie van de basisschool heeft de ouders van alle klasgenootjes gisteren middels een brief op de hoogte gesteld van de ontvoering. In het schrijven, dat samen met de politie is opgesteld, wordt onder meer gemeld dat de directie voorzichtig is met het verstrekken van informatie gezien de ernst van de situatie. Volgens de schoolleiding komen de daders niet uit de omgeving. Alle ouders van de klasgenootjes is met klem verzocht niet met de pers te praten in verband met de veiligheid van het jongetje, zo meldt de plaatselijke kabelkrant Peel en Maas.

Het restaurant op het plein wordt sinds woensdagmiddag in de gaten gehouden door een politieobservatieteam in een opvallend wit Mercedesbusje. De politie is inmiddels gestart met een uitgebreid sporenonderzoek in de Venrayse wijk Landweert. Zij vraagt getuigen van de kidnap dringend om zich te melden.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


vr 1 juni 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.