De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
do 31 mei 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
De prins en Maxima 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
Auto's 
Reis & Vakantie 
Wonen 
Baan & Carrière 
Financieel actueel 
Show & Film 
Weerberichten 
Souvenirs 
---
Kopen 
 Vraag & Aanbod/ 
Speurders
 
Veiling 
Prijsvergelijker 
Winkelen 
---
Met Elkaar 
Live chatten 
Discussiëren 
Praat mee over het examen
Kaartje sturen 
E-mailen 
---
Mijn leven 
Horoscopen 
Psychologie 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Jaarverslagenservice 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
 
  Primeur Schiphol taxfree
winkelen via internet

door Arnold Burlage

   
 

SCHIPHOL - De luchthaven Schiphol heeft met de gisteren geopende mogelijkheid om taxfree te winkelen via internet voor zover bekend een wereldprimeur.

Aan het gesjouw met zware flessen belastingvrije dranken en andere artikelen, komt helaas (nog) geen eind, maar sinds gisteren wordt het passagiers met belastingvrije aankopen op Schiphol wel veel gemakkelijker gemaakt.

Alle taxfree-artikelen kunnen ruim voor de dag van vertrek via internet worden gekocht. De belastingvrije aankopen staan dan voor de vlucht klaar bij de inlichtingenbalie achter de paspoortcontrole. Aan de merkwaardige verplichting dat belastingvrije artikelen eerst het land moeten worden uitgenomen voor ze mogen worden gebruikt of mee naar huis mogen worden genomen, komt geen eind.

De nieuwe service van www.schiphol.nl is vooral handig voor reizigers die minder tijd hebben om te winkelen of daaraan geen tijd willen besteden, zoals bijvoorbeeld vooral zakelijke passagiers.

Voor het thuis bestellen van zogenaamde See Buy Fly-artikelen is een selectie gemaakt uit het totale assortiment van het winkelcentrum achter de paspoortcontrole. Op dit moment kan een keuze worden gemaakt uit bijna 600 artikelen. Bepaalde verse delicatessen, verse bloemen en kostbare elektronica of sieraden kunnen nog niet via internet worden besteld.

Passagiers die via internet op Schiphol hebben gewinkeld, krijgen per e-mail een bevestiging van de bestelling en een ordernummer toegestuurd. Op vertoon van dit ordernummer en instapkaart wordt dan bij de Schiphol inlichtingenbalie de bestelling aan de passagier overhandigd.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


do 31 mei 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.