De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
do 31 mei 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
De prins en Maxima 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
Auto's 
Reis & Vakantie 
Wonen 
Baan & Carrière 
Financieel actueel 
Show & Film 
Weerberichten 
Souvenirs 
---
Kopen 
 Vraag & Aanbod/ 
Speurders
 
Veiling 
Prijsvergelijker 
Winkelen 
---
Met Elkaar 
Live chatten 
Discussiëren 
Praat mee over het examen
Kaartje sturen 
E-mailen 
---
Mijn leven 
Horoscopen 
Psychologie 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Jaarverslagenservice 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
 
  Weinig bekijks
voor De Leeuw

Van een onzer verslaggevers

   
 

AMSTERDAM - Zelden zal Paul de Leeuw tijdens een optreden zo weinig publiek hebben gehad als gisteren in Amsterdam. Het mini-concert dat De Leeuw gisterochtend bij de afslag S117 van snelweg A10 hield trok vrijwel geen bekijks. De uitvoering 'Zingen terwijl u wacht' van de zanger/cabaretier was bedoeld om filerijdende automobilisten te vermaken.

In de omgeving van de gekozen locatie, een benzinestation aan de noordkant van de A10 bij de afslag Kadoelen/Landsmeer, staat echter doorgaans geen file in de ochtendspits.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (426x284, 15kb)
Het mini-concert van Paul de Leeuw op de A10 ter promotie van zijn nieuwste cd valt in het water. Er zijn geen toehoorders omdat files uitbleven.
Ook tijdens het concert van gisteren reed het verkeer gewoon door terwijl De Leeuw de promotietour van zijn nieuwste cd begon. Behalve De Leeuw greep ook de groep Flemming de gelegenheid aan om haar nieuwste single te promoten.

De Leeuw wilde in eerste instantie op één van de viaducten over de A10 de filerijders toezingen. Hier kreeg hij, vanwege de verkeersveiligheid, geen toestemming voor.

Overigens blijft de chaos op de in renovatie zijnde ringweg vooralsnog uit. T. Verschoor, projectmanager groot onderhoud A10, ziet na de relatief rustige maandag en dinsdag wel "een duidelijke verschuiving". "Automobilisten keren terug naar hun oude routes. Het is nog niet problematisch. Men is gewend dat er voor de Coentunnel file staat, en de lengte van die file is voorlopig nog minder dan anders."

Verschoor zegt veel mensen te spreken die gedurende de werkzaamheden gebruik maken van alternatief vervoer. "Ze reizen per trein of met de fiets. Iedere fietser is in dit geval toch een auto minder op de weg."

De speciaal ingezette pendelbussen zijn amper in trek. Onderzocht wordt nu waar dat aan ligt.

De politie en brandweer moesten deze week wel in actie komen om enkele problemen op de A10 op te lossen. Zo moest er latex van het wegdek worden verwijderd wat afkomstig was van een lekkende vrachtwagen. Verder was er op onverklaarbare wijze een schotelantenne op de rijbaan van de A10 beland. Eén automobilist reed over de schotel heen en zijn wagen liep daardoor aanzienlijke schade op. De politie heeft het ding verwijderd.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


do 31 mei 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.