Het Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuws
di 15 mei 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
De prins en Maxima 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
Auto's 
Reis & Vakantie 
Wonen 
Baan & Carrière 
Financieel actueel 
Show & Film 
Weerberichten 
Souvenirs 
---
Kopen 
 Vraag & Aanbod/ 
Speurders
 
Veiling 
Prijsvergelijker 
Winkelen 
---
Met Elkaar 
Live chatten 
Discussiëren 
Kaartje sturen 
E-mailen 
---
Mijn leven 
Horoscopen 
Psychologie 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Kobe Bryant weergaloos
   
 

AMSTERDAM - Los Angeles Lakers heeft zich als eerste geplaatst voor de halve finales van de NBA play-offs. Dankzij een weergaloze Kobe Bryant won het ook zijn tweede uitduel tegen Sacramento Kings, waardoor het de tweekamp met 4-0 won.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (426x284, 16kb)
Kobe Bryant. (Foto: REUTERS)
Bryant leverde een bijzondere prestatie in de 113-119 winst. Niet alleen verzamelde hij 48 punten en 16 rebounds, in beide categorieën een persoonlijk play-off record, maar ook de omstandigheden waaronder deze topprestatie tot stand kwam, waren bijzonder. Eenmaal in Sacramento kreeg hij enkele uren voor de derde wedstrijd te horen dat zijn vrouw plotseling, met helse pijnen in de linkerzij, was opgenomen in het ziekenhuis. De nog maar 22-jarige Bryant besloot, in overleg met de artsen, die meenden haar toestand onder controle te hebben, toch te spelen. Lakers won en hij ontpopte zich met 36 punten tot de grote uitblinker.

Direct daarna vertrok hij naar Los Angeles, waar hij de nacht doorbracht, om de volgende dag weer terug naar Sacramento te vliegen. Daar speelde hij gisteren zijn beste wedstrijd van het seizoen, met de uitschakeling van de Kings tot gevolg. "Wij hadden deze uitdaging nodig," aldus een tevreden Bryant na afloop. "Het was belangrijk dat we de halve finales in zouden gaan met het gevoel dat we in topvorm zijn. Ik wilde knokken tot ik erbij neer zou vallen." Bryant stond hierbij niet alleen. Shaquille O'Neal speelde weliswaar minder dominant dan gebruikelijk, maar leverde met 25 punten en 10 rebounds eveneens een grote bijdrage aan deze overwinning.

Philadelphia '76-ers heroverde het thuisvoordeel tegen Toronto Raptors. Dankzij een 79-84 uitzege bracht het de stand op 2-2. Allen Iverson won ditmaal de titanenkamp met Raptor-forward Vince Carter. De guard van Philadelphia was zoals gebruikelijk weer topscorer, met 30 punten, maar hij schoot bepaald niet met scherp, getuige zijn lage schotpercentage van 33. Toronto lag aan het begin van het vierde kwart in geslagen positie, bij een achterstand van 16 punten. Door de impulsen van Vince Carter kwam het bij 78-78 voor het eerst langszij. Ook Carter stak echter niet in zijn beste vorm.

Zijn 25 punten schoot hij bij elkaar tegen 30 procent, een nóg lager percentage dan Iverson. Maar een beslissende driepunter van Iverson stak als een mes door de ziel van de Raptors en bracht het momentum terug bij de 'Sixers', die daarna niet meer in gevaar kwamen. Door dit resultaat hoeft Philadelphia alleen nog maar zijn resterende twee thuiswedstrijden te winnen om zich voor het eerst sinds tijden weer te plaatsen voor de halve finales.

Ook in de tweekamp tussen Milwaukee Bucks en Charlotte Hornets staat het 2-2. Beide clubs wonnen tot nu toe hun thuiswedstrijden, gisteren was het de beurt aan Charlotte dat met een 85-78 zege de stand rechttrok. En ook hier wordt de strijd bepaald door een guard en een forward. Charlotte werd gisteren opnieuw geleid door Jamal Mashburn, die met 31 punten de kar trok. De zeer getalenteerde forward is dit seizoen bezig om zijn criticasters de mond te snoeren. Hij werd vorig jaar bij Miami Heat weggestuurd omdat hij te soft zou zijn en op de beslissende momenten onder zijn niveau zou acteren. Miami werd in de eerste ronde van de play-offs gestraft voor deze miskenning: het was juist Mashburn die verantwoordelijk was voor de meeste en belangrijkste scores.

Gisteren deed hij opnieuw van zich spreken. Hij liet 9 van de 12 punten van Charlotte aantekenen in de beslissende run, die de stand van 70-70 naar 82-72 tilde. Bij Milwaukee is het in deze serie vooral Ray Allen die de toon zet. In de twee winstpartijen was hij niet te stoppen. Maar zowel gisteren als in de andere uitnederlaag speelde hij bleekjes voor zijn doen. Hij werd wel topscorer bij zijn ploeg, maar zijn 19 punten en 10 assists waren niet genoeg om de nederlaag van Milwaukee te voorkomen.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


di 15 mei 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.