Het Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuws
di 15 mei 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
De prins en Maxima 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
Auto's 
Reis & Vakantie 
Wonen 
Baan & Carrière 
Financieel actueel 
Show & Film 
Weerberichten 
Souvenirs 
---
Kopen 
 Vraag & Aanbod/ 
Speurders
 
Veiling 
Prijsvergelijker 
Winkelen 
---
Met Elkaar 
Live chatten 
Discussiëren 
Kaartje sturen 
E-mailen 
---
Mijn leven 
Horoscopen 
Psychologie 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Cricketteam geroutineerder dan ooit

door Ruud Onstein

   
 

VOORBURG - Cricketcoach Trotman heeft zijn selectie bekend gemaakt waarmee hij in Canada van 29 juni tot en met 17 juli kwalificatie wil afdwingen voor het wereldkampioenschap voor A-landen in 2003 in Zuid-Afrika. Om mee te mogen doen aan het wereldkampioenschap dient Nederland in Canada bij de eerste drie te eindigen. Nederland is ingedeeld in een poule met Schotland, Canada, de Verenigde Arabische Emiraten, Fiji en Singapore.

De eerste vier van deze poule spelen vervolgens met de eerste vier uit de andere poule om drie plaatsen met medeneming van reeds behaalde punten uit de eerste ronde. Het is een enigszins ingewikkeld systeem, maar de internationale cricketorganisatie ICC vindt het de beste oplossing voor dit toernooi.

Deelnemers aan het wereldkampioenschap zijn verzekerd van grote sommen geld, die het evenement zal genereren uit sponsorcontracten en tv-rechten. Het is voor Nederland uitermate belangrijk, na de afwezigheid op het laatste WK, om in Zuid-Afrika wel van de partij te zijn. Bij deelname krijgt het Nederlandse cricket een financiële injectie waar niet alleen de top van profiteert maar ook de rest van de Nederlandse cricketers. En vervolgens zal het Nederlandse cricket meer aanzien krijgen in de wereld. Het is enigszins te vergelijken met een Nederlandse voetbalclub die wel of niet deelneemt aan de Champions League.

De Nederlandse selectie bevat geen verrassende namen maar is wel het sterkste en meest geroutineerde elftal dat ons land ooit vertegenwoordigde. Wanneer Nederland zich onverhoopt niet kwalificeert voor deze World Cup, zal het er waarschijnlijk nooit meer van komen.

De vijftien geselecteerden zijn: Lefebvre (aanvoerder), Scholte (wicketkeeper), Van Oosterom, Zuiderent, Zulfiqar, De Leede, Van Noortwijk, Van Troost, Bradley, Esmeijer, Khan, Mol, Gokke, Raja en Kloppenburg.

Nederland reist met veertien spelers naar Canada. Vanwege een paar slepende blessures zijn er vijftien spelers geselecteerd van wie er dus nog één in de komende tijd zal moeten afvallen.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


di 15 mei 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.