Bij ons werken
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T

Knopper scoort voor landskampioen Ajax 2

UTRECHT - Het eerste elftal haalde het bij lange na niet, maar Ajax' tweede team is gisteren kampioen van Nederland geworden. In de apotheose van de eredivisie voor reserveteams ging het er in Utrecht tussen FC Utrecht 2 en Ajax 2 (0-3) om wie de titel pakte. Beide teams stonden voor de slotwedstrijd samen bovenaan.

Ajax liet er vanaf het begin geen twijfel over bestaan wie die titel zou grijpen. De van een blessure herstelde Richard Knopper scoorde al in de openingsminuut. Zes minuten later maakte Quansah er 0-2 van. Tot een minuut voor tijd bleef het hierbij, toen maakte Walker het laatste Amsterdamse doelpunt.

De wedstrijd in Galgenwaard had eigenlijk al een week eerder gespeeld moeten worden, maar door overweldigende belangstelling van supporters vreesde Utrecht het duel niet in goede banen te kunnen leiden. Uiteindelijk mocht Ajax uit veiligheidsoverwegingen geen eigen fans meenemen. Voor de wedstrijd had Utrecht meer dan 6000 kaarten verkocht.