Het Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuws
di 15 mei 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
De prins en Maxima 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
Auto's 
Reis & Vakantie 
Wonen 
Baan & Carrière 
Financieel actueel 
Show & Film 
Weerberichten 
Souvenirs 
---
Kopen 
 Vraag & Aanbod/ 
Speurders
 
Veiling 
Prijsvergelijker 
Winkelen 
---
Met Elkaar 
Live chatten 
Discussiëren 
Kaartje sturen 
E-mailen 
---
Mijn leven 
Horoscopen 
Psychologie 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Aandeelhouder panikeert wel na verlies Ajax

Van onze Telesportredactie

   
 

AMSTERDAM - De paniek over het verlies van Ajax tegen Feyenoord sloeg gisteren niet toe in de Amsterdam ArenA, maar wel op Beursplein 5. De aandeelhouders van Ajax stonden in de rij om van hun stukken af te komen. Bij de opening denderde het 'fun-aandeel' bijna 17% naar beneden van 6.85 euro tot 5.70 euro. Uiteraard omdat de directe weg naar de lucratieve Champions League zo goed als geblokkeerd is.

Later op de dag bij bestudering van de ranglijst in de KPN Eredivisie en het resterende programma werd het de aandeelhouders duidelijk dat Ajax de kans in eigen hand heeft om via de achterdeur zicht te krijgen op de miljoenen van de Champions League. Het aandeel Ajax steeg even tot 6.70 euro om uiteindelijk op 6.50 euro te sluiten. Een verlies van ruim 5%.

Overigens noteerde het aandeel Ajax begin van de maand - Feyenoord was nog niet helemaal ingestort - even boven de vijf euro, wat meer dan een halvering betekende sinds de introductie in 1998 voor 25 gulden.

Zoals geschreven, bleef het in de Amsterdam ArenA rustig. De selectie trainde en Co Adriaanse hield een nabespreking met z'n spelers. "Donderdag staat Vitesse weer voor de deur. Een mentale tik? Jazeker, maar we hebben de eerste helft goed gevoetbald en daar moeten we op voortborduren. Daarbij hebben we wel vaker verloren dit seizoen."

Later schoof hij aan bij het technisch overleg samen met technisch directeur Leo Beenhakker en hoofd opleidingen Kees Zwamborn om vooral de toekomst van Ajax te bespreken. Inmiddels heeft de club zich daadwerkelijk gemeld op de transfermarkt op zoek naar een linkerspits en rechtervleugelverdediger. Het zijn de posities waarop Ajax zich richt na het aantrekken van de Zweedse spits Zlatan Ibrahimovic. De Amsterdammers hopen snel de versterking voor volgend seizoen te kunnen presenteren.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


di 15 mei 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.