Het Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuws
di 15 mei 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
De prins en Maxima 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
Auto's 
Reis & Vakantie 
Wonen 
Baan & Carrière 
Financieel actueel 
Show & Film 
Weerberichten 
Souvenirs 
---
Kopen 
 Vraag & Aanbod/ 
Speurders
 
Veiling 
Prijsvergelijker 
Winkelen 
---
Met Elkaar 
Live chatten 
Discussiëren 
Kaartje sturen 
E-mailen 
---
Mijn leven 
Horoscopen 
Psychologie 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   F I N A N C I Ë L E   T E L E G R A A F 
 
ACTUEEL FINANCIEEL NIEUWS: WWW.DFT.NL
  Coup bij Nedgraphics

Van een onzer verslaggevers

   
 

UTRECHT - Ict-dienstverlener aan de textiel- en kledingindustrie Nedgraphics zit tijdelijk zonder raad van commissarissen. De drie leden R. Hoogstraten, P. Schröder en A. Reinders trokken zich gisteren terug "vanwege een verschil in inzicht over het te voeren beleid".

Een veel gebruikte formulering, als bestuurders of commissarissen het veld ruimen. Wat dit geval opmerkelijk maakt, is dat het verschil van inzicht niet bestaat tussen de commissarissen en de raad van bestuur, maar tussen de commissarissen en een grote groep grootaandeelhouders.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (284x284, 11kb)
AB VAN MARION
...geen voorwaarde voor financiering...
Volgens directeur Ab van Marion wilde een groep van negen grootaandeelhouders goed voor meer dan 50% van de aandelen een aanscherping van het toezicht, ook al omdat Nedgraphics over 2000 teleurstellende resultaten bekendmaakte. "De profilering van de huidige commissarissen vond men niet helemaal zoals die moest zijn", aldus de directeur met enig gevoel voor understatement.

Tel daarbij de aankondiging, begin mei, dat Nedgraphics het eigen vermogen wil versterken door een onderhandse plaatsing van aandelen tot maximaal 10% van het huidige uitstaande aandelenkapitaal. "Het ziet ernaar uit dat die aandelen geplaatst worden bij de bestaande aandeelhouders", aldus Van Marion. Als die dan aandringen op een versterking van het toezicht, dan heb je daar als onderneming mét een financieringsbehoefte naar te luisteren, aldus de directeur.

"We hadden de keuze uit drie dingen: de benoeming van een vierde commissaris namens de grootaandeelhouders, de bestaande drie commissarissen handhaven, of een heel nieuwe start maken met nieuwe commissarissen, een frisse wind, zonder historie." Het werd dat laatste, aldus Van Marion. "Maar niet omdat dat als noodzakelijke voorwaarde aan financiering was verbonden", benadrukt de directeur desgevraagd.

Op 23 mei was een buitengewone aandeelhoudersvergadering gepland. Die wordt nu verplaatst naar medio juni. Tijdens de vergadering zullen de nieuwe commissarissen worden voorgedragen, aldus Van Marion, die nog geen namen wil noemen.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


di 15 mei 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.