Het Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuws
di 15 mei 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
De prins en Maxima 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
Auto's 
Reis & Vakantie 
Wonen 
Baan & Carrière 
Financieel actueel 
Show & Film 
Weerberichten 
Souvenirs 
---
Kopen 
 Vraag & Aanbod/ 
Speurders
 
Veiling 
Prijsvergelijker 
Winkelen 
---
Met Elkaar 
Live chatten 
Discussiëren 
Kaartje sturen 
E-mailen 
---
Mijn leven 
Horoscopen 
Psychologie 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
 
  Algarve-moord op Friezen opgelost

door Johan van den Dongen

   
 

PORTIMAO/AMSTERDAM - De Algarve-moord op Jan en Yvonne Hoekstra is opgelost dankzij de mobiele telefoons van het Friese echtpaar. Twee Fransen liepen tegen de lamp doordat ze de gsm's na hun gruweldaad meenamen. Aan de hand van de telecom-gegevens wist de Zuid-Portugese recherche hen te lokaliseren.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (426x284, 19kb)

De Fransen, zonder vaste woon- of verblijfplaats, zitten vast en hebben een bekentenis afgelegd. Ze waren met de camper die ze van de Friezen hadden geroofd op weg naar de Spaanse grens. Om de recherche zand in de ogen te strooien had het tweetal de luxe blauwwitte Renault overgespoten en van Franse kentekenplaten voorzien. De moderne opsporingstechnieken hadden ze echter over het hoofd gezien.

De verdachten bekenden tegenover de Portugese politie dat zij de Hoekstra's drie dagen lang gevangen hielden, knevelden, martelden en hen ombrachten met een jachtgeweer. Uiteindelijk dumpten zij het echtpaar in de berm van een slingerweggetje in het verlaten gebied nabij het stuwmeer Barragem do Funcho .

Emigreren

Jan (54) en Yvonne (52) Hoekstra uit Menaldum wilden emigreren naar Portugal en waren in de Algarve om een huis te zoeken. Een Nederlandse makelaar in Portugal had hen ooit geadviseerd eens in de buurt van Messines te kijken, vlakbij de plek waar ze uiteindelijk werden gevonden.

Inmiddels zit de schrik er goed in bij de Nederlandse camperkolonie in de Algarve. "We zijn bang geworden van dit bericht", zegt het echtpaar Frans en Boukje Bouius uit het Friese Kootstertille. De twee staan met hun vakantiebus op camping Dourada in Alvor, dezelfde camping waar hun provinciegenoten Jan en Yvonne Hoekstra voor het laatst overnachtten voor ze aan hun fatale dagtochtje begonnen. De Hoekstra's waren van plan daar 's avonds terug te keren.

De lichamen van Jan en Yvonne Hoekstra worden vandaag naar Schiphol gevlogen.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


di 15 mei 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.