Het Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuws
di 15 mei 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
De prins en Maxima 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
Auto's 
Reis & Vakantie 
Wonen 
Baan & Carrière 
Financieel actueel 
Show & Film 
Weerberichten 
Souvenirs 
---
Kopen 
 Vraag & Aanbod/ 
Speurders
 
Veiling 
Prijsvergelijker 
Winkelen 
---
Met Elkaar 
Live chatten 
Discussiëren 
Kaartje sturen 
E-mailen 
---
Mijn leven 
Horoscopen 
Psychologie 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
 
  Paar betaalt jaren premie voor ander

door Fred Pruim

   
 

DEN HAAG - Door een fout bij de verzekeringsmaatschappij blijkt een echtpaar met een huurwoning al jarenlang de hypotheek te hebben betaald voor een Haags echtpaar met een koopwoning. Beide, nietsvermoedende partijen hebben dat nooit van elkaar geweten.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (426x284, 16kb)
Hagenaar Ypey.
De fout werd drie en een half jaar geleden gemaakt door een medewerker van verzekeringsmaatschappij Amev in Utrecht. Bij een inschrijving van een tweede hypotheek van 50.000 gulden voor Hagenaar Martin Ypey vergat de medewerker een cijfer van Ypeys gironummer.

Het ingevulde gironummer bleek toevallig van een andere klant van de Amev te zijn, die een huurwoning heeft. De verschuldigde maandlasten, een bedrag van 300 gulden, werden automatisch bij deze 'huurfamilie' afgeschreven, tot een totaal van ruim 12.500 gulden.

Geen argwaan

Bij de 'koopfamilie' was geen enkele argwaan aanwezig. "Wij kregen ieder jaar een overzichtje van de Amev, waaruit bleek dat we netjes aan onze verplichtingen hadden voldaan. Ik heb altijd gedacht dat ze die 300 gulden betaalden van de rente, die wij kregen op onze levensverzekering", zegt de betrokken 59-jarige Hagenaar.

Tot zijn stomme verbazing kreeg Ypey echter deze week een brief in de bus dat er een fout was gemaakt en of hij binnen een maand de ruim 12.500 gulden alsnog wil overmaken. De 'huurfamilie' is toegezegd dat ze het bedrag zo snel mogelijk terugkrijgt, inclusief drie en een half jaar rente.

De opmerkelijke zaak is volgens woordvoerster Susan Lammers van de Amev aan het licht gekomen, nadat een financieel adviseur de rekeningen van de 'huurfamilie' ging doorspitten. "Daar ontdekte hij dat er iedere maand 300 gulden werd afgeschreven voor een hypotheek, die deze mensen uiteraard helemaal niet hadden."

Lammers zegt er versteld van te staan dat de vergissing nooit eerder is opgemerkt. "Zoiets als dit hebben we nog niet eerder meegemaakt. Meestal hangen mensen wel snel aan de telefoon als ze zien dat er ten onrechte iets van hun rekening wordt afgeschreven. Het is mij niet bekend waarom dat hier niet is gebeurd. Zeker is wel, dat deze mensen blij verrast waren: ten eerste omdat de fout is ontdekt, ten tweede omdat ze nu ineens geheel onverwachts zo'n groot bedrag krijgen", aldus Lammers.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


di 15 mei 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.