D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T

Coronel doet weer
van zich spreken

Van onze autosportmedewerker

MAGNY COURS - Terwijl Frankrijk en de meeste andere Europese landen gisteren de Dag van de Arbeid vierden, won Tom Coronel op het circuit van Magny Cours in de Bourgogne-streek de derde race om het FIA GT-kampioenschap. Samen met zijn Britse teamgenoot Jamie Campbell-Walter was Coronel in de Lister Storm onaantastbaar voor de concurrentie. De race om het EK Toerwagens leverde een zege op voor Duncan Huisman in de Carly Motorsport-BMW.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (426x284, 24kb)
Tom Coronel doet ook op het circuit van Magny-Cours van zich spreken. Net als vorige maand in Monza was de Huizer gisteren met zijn Britse teamgenoot Jamie Campbell-Walter opnieuw onaantastbaar.
Het lijkt wel of Nederlanders in internationale toerwagenkampioenschappen een bepaalde aantrekkingskracht op elkaar uitoefenen. Vorige week kwamen Christijan Albers en Patrick Huisman op Hockenheim met elkaar in botsing tijdens de eerste DTM-race, gisteren was er op Magny Cours een 'tête à tête' tussen de beide BMW's van Duncan Huisman en Peter Kox.

Huisman, snelste in de training met 0,8 seconde voorsprong op Kox, verloor de leiding in de beginfase van de race aan de Eindhovenaar. Daarna zette hij Kox echter voortdurend onder druk. De beide kemphanen reden een paar honderd meter deurkruk aan deurkruk, waarbij Huisman deels op het gras kwam. De beide auto's raakten elkaar, Kox spinde en belandde hard in de bandenstapels, waarna zijn race ten einde was. "Misschien had ik ook wat voorzichtiger moeten zijn, maar we zijn nog altijd aan het racen. Ik mag ook mijn plaats verdedigen", zei Kox. Huisman, die de race vervolgens met overmacht op zijn naam schreef, zag de zaak wat anders: "Hij liet me geen ruimte, maar nu zit hij zelf met een nul-resultaat, terwijl ik tien punten voorsprong in het kampioenschap heb."

In de FIA GT-race was er geen kruid gewassen tegen de Lister Storm. Jamie Campbell-Walter en Tom Coronel wonnen afgetekend. "Het ging perfect", aldus een tevreden Coronel, die wederom een uitstekende race reed en daarvoor uitgebreid werd geprezen door Lister-baas Laurence Pearce. "Ik ben blij dat hij weer terug is", zei Pearce, verwijzend naar de vorige race, toen Coronel wegens verplichtingen op Zandvoort verstek moest laten gaan. Minder enthousiast waren Mike Hezemans en Jeroen Bleekemolen. Met nog drie kwartier te gaan moesten ze, in tweede positie rijdend, de strijd staken vanwege weggevallen benzinedruk bij de Carsport Holland-Viper. Michael en Sebastiaan Bleekemolen eindigden met de andere auto van het team als zesde en behaalden daarmee een punt voor het kampioenschap. "Eindelijk hebben we een race uitgereden, dat is een goed gevoel", zei Michael Bleekemolen.

Magny Cours (Fra), FIA GT-kampioenschap, 3e race.1. Coronel/Campbell-Walter (Ned/Eng), Lister Storm, 107 ronden in 3.00,15;125 (gem. 151,30 km/h). 2. Bouchut/Belloc (Fra), op 1,13;634. 3. Vosse/Derichebourg (Bel/Fra), Chrysler Viper, op 1 ronde. 6. M. Bleekemolen/S. Bleekemolen (Ned), allen Chrysler Viper, op 2 ronden. Uitgevallen: Hezemans/J. Bleekemolen (Ned), Chrysler Viper. Stand na 3 races: 1. Campbell-Walter, 23 punten. 2. Bouchut en Belloc, 22. 4. Coronel, 20.

FIA EK Toerwagens (Super Production), 3e race.1. Duncan Huisman (Ned), 16 ronden in 30,22;625 (gem. 133,91 km/h). 2. Paolo Ruberti (Ita), beide BMW 320i, op 10;974. 3. Tommy Rustad (Nor), Nissan Primera, op 12;740.Stand na 3 races:1. Huisman, 50 punten. 2. Peter Kox (Ned), BMW 320i, 40. 3. Rustad, 28.