Het Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuws
wo 2 mei 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
De prins en Maxima 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
Auto's 
Reis & Vakantie 
Wonen 
Baan & Carrière 
Financieel actueel 
Show & Film 
Weerberichten 
Souvenirs 
---
Kopen 
 Vraag & Aanbod/ 
Speurders
 
Veiling 
Prijsvergelijker 
Winkelen 
---
Met Elkaar 
Live chatten 
Discussiëren 
Kaartje sturen 
E-mailen 
---
Mijn leven 
Horoscopen 
Psychologie 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Astronauts verplettert Weert

Van onze basketbalmedewerker

   
 

AMSTERDAM - De finale van de basketbal play-offs kent dit jaar een raadselachtig verloop. Zelden zal het krachtsverschil in dit stadium zo groot zijn geweest als bij de thuiswedstrijden van Ricoh Astronauts tegen Vanilla Weert. Gisteren werd de Limburgse ploeg voor de derde keer op rij in de Amsterdamse Apollohal verpletterd door de Astronauts, ditmaal met 76-51.

Toch is de stand in de best-of-seven serie nog maar 3-2 voor de Amsterdammers die in Weert er maar niet in slagen om te winnen.

Het verschil in ontwikkeling tussen de twee ploegen is opvallend. Terwijl bij Weert het gewicht steeds meer uitsluitend in de handen van de sublieme Amerikaan Omar Sneed wordt gelegd, zijn het bij Astronauts vooral de rolspelers die belangrijker worden. Nadat beide teams in de eerste drie minuten niet tot scoren waren gekomen, was het de Litouwer Egi Mikalajunas die de thuisclub op gang trok. Tot 23-8 hadden de twee Amsterdamse Amerikanen Chris McGuthrie en Joe Spinks nog geen punt gescoord. Na Mikalajunas die bij deze play-offs naar zijn beste vorm is gegroeid waren het achtereenvolgens Mario Bennes, Milko Lieverst en Koen Rouwhorst die de productie verzorgden. Toen Spinks bij 25-8 zijn eerste punten spectaculair binnendunkte en zich vervolgens ook met de score ging bezighouden, was het over en sluiten voor de Limburgers. Bij rust stond het 39-18 en had coach Jelle Esveld de handdoek geworpen. Astronauts kon zich zelfs de aanvallende absentie van Chris McGuthrie veroorloven. Deze schoot pas in de vierde minuut van de tweede helft zijn eerste punten op het scorebord.

De tweede helft was een blauwdruk van de eerdere duels in Amsterdam. Jelle Esveld hield zijn starters grotendeels aan de kant, waardoor Astronauts, zonder tot grote hoogte te stijgen, het verschil naar een, voor een play-off finale, onacceptabele hoogte kon tillen.

Topscorers Astronauts: Koen Rouwhorst (11 punten en 12 rebounds), Joe Spinks (11 p.), Egi Mikalajunas (10 p.) en Sydmill Harris (10 p.). Weert: Omar Sneed (16 p., 10 reb.), Chatney Howard (12 p.).

San Antonio Spurs heeft zich gisteravond geplaatst voor de kwartfinales van de NBA play-offs. Het versloeg Minnesota Timberwolves in eigen huis met 84-97, waardoor het de stand in de best-of-five serie op 3-1 bracht.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


wo 2 mei 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.