Het Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuws
wo 2 mei 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
De prins en Maxima 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
Auto's 
Reis & Vakantie 
Wonen 
Baan & Carrière 
Financieel actueel 
Show & Film 
Weerberichten 
Souvenirs 
---
Kopen 
 Vraag & Aanbod/ 
Speurders
 
Veiling 
Prijsvergelijker 
Winkelen 
---
Met Elkaar 
Live chatten 
Discussiëren 
Kaartje sturen 
E-mailen 
---
Mijn leven 
Horoscopen 
Psychologie 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   F I N A N C I Ë L E   T E L E G R A A F 
 
ACTUEEL FINANCIEEL NIEUWS: WWW.DFT.NL
  Dow stijgt 163 punten

Van een onzer redacteuren

   
 

NEW YORK - Wall Street was op de tweede beursdag van de week vast gestemd. Koopjesjagers en de overtuiging van velen dat de Amerikaanse economie wat minder hard inzakt dan gevreesd werd, zorgden de gehele dag voor hogere noteringen. De Dow Jones-index sloot de dag af met een winst van ruim 163 punten op 10898,34.

Tegenvallend nieuws voor beleggers was de bekendmaking door de National Association of Purchasing Management dat zijn gelijknamige index in april met 0,1-punt is gestegen tot 43,2. Een stand onder de 50 van deze index wijst er op dat de verwerkende industrie afneemt.

Goed in de markt lag het wasmiddelenconcern Procter & Gamble. De koers steeg $4,13 tot $64,18. Het concern meldde over het derde kwartaal een winst per aandeel van $0,71, dat was meer dan de $0,64 van vorig jaar. Voor dit kwartaal verwacht Procter & Gamble echter op een winst per aandeel van rond $0,60.

Nextel Communications steeg $2,47 tot $18,72. Het telecombedrijf leed over het eerste kwartaal een verlies van $0,56 per aandeel. Nextel gaat 5% van het aantal personeelsleden ontslaan om de kosten te reduceren.

Ontslagen vallen er ook bij Dow Chemical. Dit concern schrapt 4500 banen, 8% van het totaal. Dat moet leiden tot een kostenreductie van $1,1 miljard in twee jaar. Zoals haast gebruikelijk honoreerden beleggers de aankondiging van massa-ontslag met een fikse koersstijging. Bij het sluiten van de handel stond het aandeel op een koerswinst van $0,55 op $34.

Vliegtuigbouwer Boeing kon $1,63 oplopen tot $63,43. Het Amerikaanse Pentagon heeft voorgesteld het defensieplan met $25 miljard te verhogen, onder meer voor een additioneel bedrag van $15,5 miljard voor het C-17 vrachtvliegtuig van Boeing.

Een analist van zakenbank Merrill Lynch verlaagde de winst- en omzetverwachting over het eerste kwartaal voor computerfabrikant Dell. Voor het gehele jaar en voor 2002 worden lagere winstmarges verwacht. Dat zette de koers flink onder druk, gesloten werd $0,48 lager op $25,76.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


wo 2 mei 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.