Het Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuws
wo 2 mei 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
De prins en Maxima 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
Auto's 
Reis & Vakantie 
Wonen 
Baan & Carrière 
Financieel actueel 
Show & Film 
Weerberichten 
Souvenirs 
---
Kopen 
 Vraag & Aanbod/ 
Speurders
 
Veiling 
Prijsvergelijker 
Winkelen 
---
Met Elkaar 
Live chatten 
Discussiëren 
Kaartje sturen 
E-mailen 
---
Mijn leven 
Horoscopen 
Psychologie 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   F I N A N C I Ë L E   T E L E G R A A F 
 
ACTUEEL FINANCIEEL NIEUWS: WWW.DFT.NL
  EuroStockMaster begint
met razendsnelle start

   
 

AMSTERDAM - De beleggers, die meedoen aan het beursspel EuroStockMaster, zijn gisteren met volle vaart van start gegaan. Maandag was de eerste dag dat gehandeld kon worden en daar werd ruimschoots gebruik van gemaakt. Omdat de Nederlandse beurs gesloten was werden vooral buitenlandse aandelen aangeschaft.

"Er wordt vooral belegd in Duitse en Engelse aandelen", meldde gisteren een woordvoerder van EuroStockMaster, het beursspel waarbij de hoofdprijs 100.000 echte euro's bedraagt. "Meestal is de eerste dag van een beursspel een drukke dag maar dit overtreft alles. Onze servers staan echt roodgloeiend. We hebben noodgedwongen daarom voor de eerste dag een kleine beperking in moeten stellen."

Die beperking hield in dat alleen deze eerste dag gehandeld kon worden in de grote fondsen van de deelnemende Europese beurzen. De kleinere fondsen zijn sinds gisteren beschikbaar.

De ervaring van EuroStockMaster was gisteren dat nog niet alle deelnemers de reglementen goed kennen. "Er zijn deelnemers die hun hele fictieve kapitaal van EUR100.000 in één fonds wilden beleggen. Maar dat kan niet want in het reglement staat dat maximaal 20% van het vermogen in een fonds belegd kan worden. Daar waren nogal wat vragen over omdat die orders geweigerd werden", aldus de woordvoerder.

Enorme activiteit meldt ook www.stockmapper.nl. Deze organisatie, die overigens geen officiële banden heeft met het beursspel, biedt gedurende drie maanden een gratis service aan, waarmee beleggers gebruik kunnen maken van een soort tipsysteem voor de meest kansrijke aandelen. "We hadden op een paar honderd reacties gerekend, het zijn er nu al een paar duizend", aldus directeur Chris Kruijssen. Wie een e-mail stuurt naar proefstockmapper.com krijgt per omgaande gratis de toegangscode.

Ruim 10.000 beleggers doen inmiddels mee maar volgens de woordvoerder stromen de aanmeldingen nog steeds binnen. Liefhebbers kunnen zich alsnog aanmelden bij www.EuroStockMaster.nl.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


wo 2 mei 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.