Het Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuws
vr 27 april 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
De prins en Maxima 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
Auto's 
Reis & Vakantie 
Wonen 
Baan & Carrière 
Financieel actueel 
Show & Film 
Weerberichten 
Souvenirs 
---
Kopen 
 Vraag & Aanbod/ 
Speurders
 
Veiling 
Prijsvergelijker 
Winkelen 
---
Met Elkaar 
Live chatten 
Discussiëren 
Kaartje sturen 
E-mailen 
---
Mijn leven 
Horoscopen 
Psychologie 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Ecclestone sluit F1 op Zandvoort niet uit

Van onze speciale verslaggever

   
 

MONTMELÓ - Bernie Ecclestone heeft het Circuit Park Zandvoort niet afgeschreven. De Formule 1-baas sluit niet uit dat er nog eens een Grand Prix wordt gehouden, maar hij geeft geen garanties af dat dit ooit zal gebeuren. "Iedereen houdt van Zandvoort. Ik kwam er zelf ook altijd graag. Het is een echt racecircuit met die prachtige Tarzanbocht. Ik zou er graag willen terugkeren. Misschien vinden we nog een goede manier om dat voor elkaar te krijgen", zei de almachtige Ecclestone, die de ontwikkelingen in de badplaats nauw in de gaten houdt.

Circuit-directeur Hans Ernst houdt hem regelmatig op de hoogte van de voortgang op zijn baan. De laatste en 30e Grand Prix van Nederland werd in 1985 gehouden.

"In het verleden hebben we al eens gesproken over een mogelijke Benelux-Grand Prix", vertelde de Formule 1-primo, die beseft dat het Belgische Spa-Francorchamps, de Nürburgring en Zandvoort qua oppervlakte wel erg dicht op elkaar liggen. Hij erkent ook dat twee Grands Prix in Duitsland en Italië wellicht te veel van het goede is, temeer daar hij het aantal van zeventien races het liefst wil terugbrengen naar zestien. Een afwisseling van Zandvoort met de Belgische Grand Prix zou in het Benelux-GP-idee passen, maar Ecclestone voorziet promotionele en marketingtechnische problemen als er in Nederland en België om en om gereden gaat worden.

"Ik ben daar nog niet uit. Ik weet niet welke kant dat op moet gaan. Ik voorzie daar een probleem, maar nogmaals: wellicht kunnen we daar uitkomen", sprak de Engelsman hoopvol. Hij gaf echter ook duidelijk aan dat het circuit van Zandvoort nog een lange weg te gaan heeft. "Ze (Zandvoort) moeten de regering erachter zien te krijgen. De Grand Prix betekent een enorme promotie voor jullie land", gaf hij als dringend advies mee.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


vr 27 april 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.