Het Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuws
vr 27 april 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
De prins en Maxima 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
Auto's 
Reis & Vakantie 
Wonen 
Baan & Carrière 
Financieel actueel 
Show & Film 
Weerberichten 
Souvenirs 
---
Kopen 
 Vraag & Aanbod/ 
Speurders
 
Veiling 
Prijsvergelijker 
Winkelen 
---
Met Elkaar 
Live chatten 
Discussiëren 
Kaartje sturen 
E-mailen 
---
Mijn leven 
Horoscopen 
Psychologie 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Boogerd favoriet

Van onze speciale verslaggever

   
 

MAASTRICHT - De Amstel Gold Race is een klassieker waar ieder jaar zeker een dertigtal renners kans maakt op de zege. Zeker na dit voorjaar, waar in de Ronde van Vlaanderen (Bortolami), Parijs-Roubaix (Knaven) en Luik-Bastenaken-Luik (Camenzind) niet de echte grote favorieten wonnen, hebben veel renners winstaspiraties. Vijf namen werden echter gistermiddag in de permanence in Maastricht door bijna alle kenners genoemd. Toevallig ook de vijf zelfde namen die op de internetsite van de organisatie door het merendeel van alle bezoekers werd voorspeld. Het 'Nederlandse' publiek verwacht Michael Boogerd als winnaar. Voor Erik Zabel, Erik Dekker, Romans Vainsteins en Peter van Petegem.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (284x426, 20kb)
Michael Boogerd (Foto: Cor Vos)
Romans Vainsteins: "Voor aanvang van dit seizoen heb ik de Amstel Gold Race al rood omcirkeld. Dat is een wedstrijd die me goed ligt. Vorig jaar miste ik met de vierde plaats net het podium, nu ga ik voor de zege. Het parcours is lastig, zeker nu we driemaal over de Cauberg moeten. Ik ken die berg nog goed van het WK in Valkenburg in 1998 waar ik voor het eerst mijn gezicht liet zien in een grote koers. De ploeg is enorm sterk voor deze klassieker en mijn voordeel is dat ik op de sprint kan gokken."

Erik Zabel: "De vorm is momenteel niet zo exceptioneel goed als in Milaan-Sanremo, maar ik denk dat ik wel kan meespelen om de zege. Dat wordt ook van mij verwacht, want vorig jaar won ik immers de Amstel Gold Race. Als er nog een grote groep overblijft dan is dat in mijn voordeel. In de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix was het koersverloop niet in mijn voordeel. In Vlaanderen viel ik een paar keer, terwijl ik op weg naar Roubaix al vroeg de beslissende slag miste."

Peter van Petegem: "Nadat ik ziek werd in de Driedaagse van de Panne en in de Ronde van Vlaanderen gelost werd, dacht ik even dat het voorjaar voorbij was. Toch heb ik daar niet aan willen toegeven en heb mijn vizier vanaf dat moment op Luik-Bastenaken-Luik en de Amstel Gold Race gezet. In Parijs-Roubaix ging het alweer beter. Ik streed dan wel niet om de zege of de ereplaatsen, maar juist doordat ik vroeg achterstand had opgelopen, kreeg ik het gevoel dat ik de hele dag in de aanval reed. In Luik, wat normaal helemaal niet mijn parcours is, ging het wederom beter. De 13e plaats was een teken dat de vorm terug was en in de Scheldeprijs heb ik dat afgelopen woensdag nogmaals getest. Ik ben klaar voor deze Nederlandse wereldbekerwedstrijd."




 

zoek naar gerelateerde artikelen


vr 27 april 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.