Het Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuws
vr 27 april 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
De prins en Maxima 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
Auto's 
Reis & Vakantie 
Wonen 
Baan & Carrière 
Financieel actueel 
Show & Film 
Weerberichten 
Souvenirs 
---
Kopen 
 Vraag & Aanbod/ 
Speurders
 
Veiling 
Prijsvergelijker 
Winkelen 
---
Met Elkaar 
Live chatten 
Discussiëren 
Kaartje sturen 
E-mailen 
---
Mijn leven 
Horoscopen 
Psychologie 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Carter snoert critici de mond

Van onze basketbalmedewerker

   
 

AMSTERDAM - Als iemand in staat is om in de voetsporen van de illustere Michael Jordan te treden, is het wel Vince Carter, de forward van Toronto Raptors. Dezelfde techniek, spelintelligentie en fysieke mogelijkheden. Carter voedde deze verwachting meerdere malen tijdens dit seizoen met schitterende prestaties.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (284x426, 19kb)
Vince Carter (Foto: REUTERS)
De eerste play-off duels van zijn carrière, vorig seizoen tegen New York Knicks, gingen echter alle drie verloren. Maar, wat erger was, Carter speelde daarin ver onder zijn kunnen. Toen hij enkele dagen geleden opnieuw volledig faalde in de kwartfinales van de Eastern Conference play-offs, tegen datzelfde New York nog wel, gingen er stemmen op dat hij niet stressbestendig is.

Na gisteren heeft Carter zijn critici het zwijgen opgelegd. Hij schitterde als vanouds en zorgde er middels tal van spectaculaire acties voor dat Toronto het tweede uitduel tegen New York met maar liefst 74-94 in winst omzette. Het bracht aldus de stand in de best-of-5-serie verrassend op 1-1. Zelfs het beruchte New Yorkse publiek in de vijandige Madison Square Garden raakte in vervoering van de actie waarbij hij eerst opsprong om de bal te passen, maar in de lucht hangend een kwart slag draaide, om in één beweging door van 4 meter afstand te scoren. "Er waren vandaag momenten waarop ik mezelf verbaasde", glunderde de gelukkige Carter na afloop, die uitkwam op 22 zwaarbevochten punten en 7 rebounds. Zijn teamgenoot Alvin Williams profiteerde van de vrijheid die hij kreeg doordat de verdediging van de Knicks zich volledig concentreerde op Carter. Hij bereikte een persoonlijke recordscore van 23 punten.

Los Angeles Lakers en Portland Trailblazers speelden gisteren hun tweede onderlinge ontmoeting. Dankzij de impulsen van zijn twee sterren Shaquille O'Neal en Kobe Bryant, 32 en 25 punten, nam Lakers een vrijwel beslissende 2-0 voorsprong.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


vr 27 april 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.