Het Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuws
vr 27 april 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
De prins en Maxima 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Auto op vrijdag 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
Auto's 
Reis & Vakantie 
Wonen 
Baan & Carrière 
Financieel actueel 
Show & Film 
Weerberichten 
Souvenirs 
---
Kopen 
 Vraag & Aanbod/ 
Speurders
 
Veiling 
Prijsvergelijker 
Winkelen 
---
Met Elkaar 
Live chatten 
Discussiëren 
Kaartje sturen 
E-mailen 
---
Mijn leven 
Horoscopen 
Psychologie 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Daviscupteam in Ahoy' tegen Frankrijk

Van onze Telesportredactie

   
 

AMERSFOORT - Het Nederlandse Daviscupteam werkt de halve finale tegen Frankrijk af in het Rotterdamse sportpaleis Ahoy'. Gisteren maakte de tennisbond bekend dat Ahoy' de voorkeur had gekregen boven de Brabanthallen in Den Bosch, waar Nederland enkele weken geleden in de kwartfinale Duitsland versloeg. Op de vloer van Ahoy' wordt dezelfde snelle supreme court-baan gelegd, waarop Nederland eerder dit jaar van Spanje en Duitsland wist te winnen.

Bij de keuze van de locatie hebben onder meer de wensen van de internationale Daviscupsponsers en de internationale bekendheid van Rotterdam een belangrijke rol gespeeld, zo liet de tennisbond weten. Den Haag, dat met het Malieveld en de Statenhal in het Congresgebouw ook naar de organisatie van de halve finales lonkte, was in een eerder stadium al van het bondslijstje verdwenen. De halve finale wordt van vrijdag 21 tot en met zondag 23 september gespeeld. Ahoy' biedt dagelijks plaats aan ruim 9000 toeschouwers.

Bondscoach Tjerk Bogtstra reageerde opgelucht op het nieuws dat zijn team in Rotterdam tegen Frankrijk aantreedt. "De spelers voelen zich ongetwijfeld thuis in Ahoy'. Richard Krajicek en Jan Siemerink hebben bij het ABN*AMRO-toernooi al eens de titel in het enkelspel veroverd en Paul Haarhuis heeft in het Rotterdamse sportpaleis de dubbeltitel veroverd. Raemon Sluiter zal zich als ras-Rotterdam in Ahoy' zeker op zijn gemak voelen."

• De Nederlandse tennisvrouwen spelen vandaag tegen Zweden om het recht een promotie/degradatiewedstrijd voor de wereldgroep van de Fed Cup te spelen. De tegenstander van Oranje is bij loting bepaald. Zweden speelt met Asa Carlsson en Sofia Arvidsson in het enkelspel. Tegen Roemenië vormde Carlsson met Maria Wolfbrandt het dubbel. Bondscoach Felius was hoopvol gestemd voor dit beslissende duel. Kristie Boogert zal spelen tegen Arvidsson en Miriam Oremans tegen Carlsson. Felius bepaalt de samenstelling van het dubbel pas na de twee enkelspelen.

• Toernooidirecteur Han Roeleven heeft de organisatie van het ITF Future tennistoernooi in Losser (Twente), beter bekend als de Euregio Open, teruggegeven aan de tennisbond (KNLTB). Roeleven kreeg het financiële plaatje niet rond. Hij kampte met een gat in de begroting van 150.000 gulden.

• Atlanta. Mannen, 950.000 gulden. Tweede ronde:Meligeni (Bra) - Gustafsson (Zwe/8) 6-4 3-6 6-3, Roddick (VSt) - Martin (VSt/2) 7-5 6-2.

Barcelona. Mannen, 2,5 miljoen gulden. Kwartfinale:Ferrero (Spa/3) - Mantilla (Spa) 1-6 6-4 6-1, Moya (Spa/11) - Corretja (Spa/4) 6-3 6-1.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


vr 27 april 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.