Het Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuws
za 21 april 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
De prins en Maxima 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
Auto's 
Reis & Vakantie 
Wonen 
Baan & Carrière 
Financieel actueel 
Show & Film 
Weerberichten 
Souvenirs 
---
Kopen 
 Vraag & Aanbod/ 
Speurders
 
Veiling 
Prijsvergelijker 
Winkelen 
---
Met Elkaar 
Live chatten 
Discussiëren 
Kaartje sturen 
E-mailen 
---
Mijn leven 
Horoscopen 
Psychologie 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Utrecht houdt hoop levend

door Jeroen Kapteijns

   
 

UTRECHT - Op het spel stond het behouden van de aansluiting met de ploegen die nu op de plaatsen staan die recht geven op Europees voetbal. FC Utrecht streed met hart en ziel, Willem II liet zich overvleugelen. De 1-0 eindstand was een magere afspiegeling van het wedstrijdverloop. Maar het was voor FC Utrecht genoeg om het waakvlammetje brandend te houden.

De thuisploeg speelde fris en fel, Willem II ontmoedigd. Niet alleen qua instelling, ook qua voetbal was FC Utrecht van meet af aan de bovenliggende partij. De club heeft het imago vooral succes te behalen op basis van agressie en fysieke kracht. Die ingrediënten bevatte het aan Willem II geboden tegenspel zeker, maar daarnaast imponeerde de ploeg uit de Domstad met goed verzorgd positiespel.

Een opvallende rol daarbij was weggelegd voor de dynamische middenvelder Stefaan Tanghe. Bij de komst van de Belg deze zomer waren de verwachtingen hooggespannen.

Vooralsnog loste Tanghe de belofte nog niet in. Waar hij vorig jaar bij Excelsior Moeskroen nog een dozijn treffers produceerde, bleef zijn productie dit seizoen beperkt tot één. Maar tegen Willem II verdubbelde Tanghe al in de achtste minuut zijn productie.

Ook na de snelle openingstreffer behield de thuisploeg het beste van het spel. Tom Van Mol en Igor Gluscevic waren dicht bij de 2-0. Pas in de 32e minuut werd Willem II écht gevaarlijk, maar in de onoverzichtelijke scrimmage wist geen van de Tilburgers de bal het beslissende zetje te geven.

Halverwege de ontmoeting leek het er niet op dat Willem II het tij nog zou kunnen keren. Maar de Tricolores herstelden zich knap en zetten FC Utrecht na rust stevig onder druk. Toch bleef Utrecht de gevaarlijkste ploeg. Topschutter Gluscevic liet een serie mogelijkheden op 2-0 onbenut. Dieptepunt was het missen van een penalty een kwartier voor tijd. Middenvelder Van Mol liet zich inspireren door Gluscevic en miste ook drie keer op rij. Het maakte uiteindelijk niet uit, de treffer van Tanghe bleek de winnende.

FC Utrecht - Willem II 1-0 (1-0).8. Tanghe 1-0. Scheidsrechter: Van Dijk. Toeschouwers: 13.500. Gele kaart: Vreven (FC Utrecht), Bombarda, Mariana, Ceesay, Jaliens (Willem II).




 


za 21 april 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.