Het Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuws
za 21 april 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
De prins en Maxima 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
Auto's 
Reis & Vakantie 
Wonen 
Baan & Carrière 
Financieel actueel 
Show & Film 
Weerberichten 
Souvenirs 
---
Kopen 
 Vraag & Aanbod/ 
Speurders
 
Veiling 
Prijsvergelijker 
Winkelen 
---
Met Elkaar 
Live chatten 
Discussiëren 
Kaartje sturen 
E-mailen 
---
Mijn leven 
Horoscopen 
Psychologie 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Strijdende Schalken strandt op wereldkampioen

Van onze Telesportredactie

   
 

AMSTERDAM - Opnieuw waren de kwartfinales voor Sjeng Schalken het eindstation in een toernooi uit de Masters Series, de belangrijkste evenementen na de vier Grand Slams. Voor de vierde keer was de Limburgse tennisprof in een dergelijk prestigieus toernooi tot de laatste acht doorgedrongen. Niemand minder dat Gustavo Kuerten, algemeen beschouwd als één van de allerbeste gravelspelers, moest eraan te pas komen om de strijdende Schalken in Monte Carlo een halt toe te roepen. Schalken won de eerste set in de tiebreak (7-6 (7-1)), maar moest daarna zijn meerdere erkennen in de Braziliaanse nummer twee van de wereld: 2-6, 4-6.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (393x512, 20kb)
Sjeng Schalken (Foto: EPA)
Niettemin kan hij terugkijken op een geslaagd 'Monte Carlo', hoewel hij zich nog weleens achter de oren zal krabben na zijn drie-setsnederlaag tegen 'Guga'. Bij een overwinning lag de weg naar de eindstrijd open, omdat Schalken op de Argentijn Guillermo Coria zou zijn gestuit. Daartegen moet Kuerten het nu opnemen en ofschoon Coria de laatste weken een uitstekende vorm heeft tentoongespreid, moet de Braziliaanse lachebek met hem niet al te veel moeite hebben.

Schalken verging het lachen. Tegen Kuerten, de wereldkampioen van Lissabon 2000, holde hij in de derde set achter de feiten aan. Kuerten liep uit naar 4-0, maar de Daviscupspeler van het ongekend succesvolle Oranje knokte zich terug. Bij 4-5 serveerde de tweevoudig Franse-Openwinnaar de spannende wedstrijd toch nog uit.

Voor Schalken was het de zevende nederlaag tegen Kuerten in evenzoveel ontmoetingen. Een schande was het niet. De 24-jarige Limburger had de laatst overgebleven wereldster in het veld aan het wankelen gebracht.

In de andere halve finale staan de Fransman Sebastian Grosjean en de Marokkaan Hicham Arazi tegenover elkaar. Arazi versloeg de Brit Tim Henman, die als achtste was geplaatst. Grosjean ontdeed zich van de Zwitser Roger Federer.

• Monte Carlo. Masters Series, mannen, 7 miljoen gulden: Kwartfinale:Kuerten (Bra/2) - Schalken (Ned) 6-7 6-2 6-4, Grosjean (Fra/9) - Federer (Zwi/15) 6-4 6-3, Arazi (Mar) - Henman (GBr/8) 7-6 2-6 7-6, Coria (Arg) - Martin (Spa) 6-3 4-6 6-3.

Charleston. Vrouwen,

3 miljoen gulden. Derde ronde:Frazier (VSt/10) - Pierce (Fra/6) 7-5 6-

7 6-4. Kwartfinale: Capriati (VSt/2) - Likhovtseva (Rus) 7-5 6-4.




 


za 21 april 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.