Het Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuws
za 21 april 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
De prins en Maxima 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
Auto's 
Reis & Vakantie 
Wonen 
Baan & Carrière 
Financieel actueel 
Show & Film 
Weerberichten 
Souvenirs 
---
Kopen 
 Vraag & Aanbod/ 
Speurders
 
Veiling 
Prijsvergelijker 
Winkelen 
---
Met Elkaar 
Live chatten 
Discussiëren 
Kaartje sturen 
E-mailen 
---
Mijn leven 
Horoscopen 
Psychologie 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  'Boogie' versus Italianen

Van onze speciale verslaggever

   
 

LUIK - Michael Boogerd moet morgen in Luik-Bastenaken-Luik vooral met enkele Italiaanse concurrenten afrekenen. Fassa Bortolo en Mapei zijn de grootste machtsblokken die de Hagenaar het vuur na aan de schenen zullen leggen. De Rabobank heeft daarentegen in de breedte ook een ijzersterke formatie.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (133x85, 5kb)
Het kan spoken tijdens Luik-Bastenaken-Luik getuige de archiefbeelden uit de bloeiperiode van onder anderen Bernard Hinault (achteraan).
Francesco Casagrande: "Dit is de klassieker waar ik het hele voorjaar naartoe heb geleefd. De vorm is er op het juiste moment. In de Waalse Pijl voelde ik me op de laatste beklimming van de Muur van Huy ijzersterk. Daarnaast ben ik omringd door een hele sterke ploeg. Ik ben de absolute kopman, terwijl renners als Raimondas Rumsas, Dario Frigo en Ivan Basso in ontsnappingen zullen meespringen. Mijn grootste concurrent? Boogerd."

Paolo Bettini: "Na mijn zege vorig seizoen zullen er morgen veel ogen op mij gericht zijn. Binnen het Mapei-collectief draag ik met mijn grote leermeester Michele Bartoli het kopmanschap. Hij heeft nog iets meer ervaring dan ik en heeft daardoor misschien betere papieren. We kunnen in de finale nog van elkaars aanwezigheid profiteren."

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (215x512, 30kb)
(Foto: ANP)
Davide Rebellin: "Vorig jaar eindigde ik dan wel achter Bettini en Etxebarria als derde, maar ik ben ervan overtuigd dat ik de beste renner van de wedstrijd was. Alleen was ik in de laatste tweehonderd meter niet de snelste. Aan mijn sprintvermogen heb ik in de winter gewerkt en het resultaat mag er zijn. Niet alleen in de Tirreno-Adriatico heb ik dat bewezen, maar ook vorige week in de Ronde van het Baskenland."

Michele Bartoli: "Twee keer heb ik al in Luik gewonnen. Het is de klassieker die mij het beste ligt. De druk is echter groot, omdat Mapei dit seizoen nog geen grote wedstrijd heeft gewonnen. In de Waalse Pijl was ik sterk. De hele tijd zei ik tegen mezelf dat ik moest aanvallen. Maar uiteindelijk bleef de splijtende demarrage uit. Die wedstrijd was nog niet afmattend genoeg. Op weg naar Luik zal ik wel gaan aanvallen."

Rik Verbrugghe: "Na mijn zege in de Waalse Pijl word ik een favoriet voor Luik genoemd, maar zelf zie ik dat anders. Ik denk dat ik nog niet in staat ben om hier mee te spelen voor de zege. Deze klassieker is ruim vijftig kilometer langer en ik betwijfel of ik daarvoor al de macht heb. Al heb ik wel het gevoel dat ik in de toekomst de wereldbekerwedstrijden aankan. Ik start in een vrije rol en wanneer ik merk dat ik het zelf niet kan, zal ik me probleemloos voor ploegmaten zoals Mario Aerts opofferen."

David Extebarria: "Vorig jaar eindigde ik als tweede, terwijl ik afgelopen woensdag als tweede van het peloton de Muur van Huy bedwong. De vorm is goed en Luik-Bastenaken-Luik is de klassieker die mij het best ligt. Ik heb het nadeel dat mijn ploeg niet echt een sterk collectief heeft voor deze wedstrijd. Anderzijds kan ik nu wel in de finale ongedwongen meespringen met een groep."




 


za 21 april 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.