Het Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuws
za 21 april 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
De prins en Maxima 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
Auto's 
Reis & Vakantie 
Wonen 
Baan & Carrière 
Financieel actueel 
Show & Film 
Weerberichten 
Souvenirs 
---
Kopen 
 Vraag & Aanbod/ 
Speurders
 
Veiling 
Prijsvergelijker 
Winkelen 
---
Met Elkaar 
Live chatten 
Discussiëren 
Kaartje sturen 
E-mailen 
---
Mijn leven 
Horoscopen 
Psychologie 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
 
  Debuut Patrick Huisman in Mercedes

door Coo Dijkman

   
 

HOCKENHEIM - Hij loopt in het rennerskwartier nog niet met dezelfde flair rond die hij jarenlang uitstraalde in de Porsche Supercup, waarin hij viermaal achtereen Europees kampioen werd. Patrick Huisman kijkt de kat eerst nog een beetje uit de boom nu hij fabrieksrijder voor de Duitse autogigant Mercedes-Benz is geworden. Aan de vooravond van zijn debuut in de Deutsche Tourenwagen Masters op de Hockenheimring zei de 32-jarige coureur uit het Twentse Bornerbroek: "Ik weet niet wat er allemaal op me afkomt. Laat ik me maar helemaal concentreren op het racen."

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (512x341, 29kb)
Patrick Huisman.
Huisman was nog niet uitgesproken of daar piepte zijn zaktelefoon. Een sms-je van zijn broer, en eveneens coureur, Duncan. "Gefeliciteerd. Eindelijk heb je bereikt waar je altijd naar hebt gestreefd, de top", luidde ongeveer de boodschap die besloten werd met de typisch Nederlandse uitdrukking: "kick some ass", ofwel vrij vertaald "geef 'm van katoen". Patrick: "Hartstikke leuk van Duncan. Hieruit blijkt wel hoe er wordt meegeleefd."

Hij rijdt bij het team van Olaf Manthey met wie hij al zoveel succes had in de Europese Porsche-races. Ook Manthey maakt zijn debuut in het DTM en de besnorde Duitser wist beslag te leggen op twee fabrieks-Mercedessen CLK voor Huisman en Bernd Mayländer. Het DTM werd vorig jaar nieuw leven ingeblazen. De merken Mercedes, Opel en Audi sloegen de handen ineen en dat mondde uit in een succesvol heroptreden met 540.000 toeschouwers, ruim 60 uur televisie en een geschreven bereik van 267 miljoen lezers. Het racepubliek heeft het fenomeen ook weer omarmd. Voor de seizoenpremière van morgen zijn al 35.000 kaarten in de voorverkoop van de hand gegaan.

Het hele circus van 22 wagens komt in het weekeinde van 21-23 september ook naar Zandvoort. Dat gaat ongetwijfeld een festijn van jewelste worden. Bovendien is er de Nederlandse rijdersinbreng, want naast Huisman heeft ook Christijan Albers een Mercedes-contract bemachtigd.

Gisteren kwamen beiden in actie tijdens de vrije training, die werd gedomineerd door Mercedes; alle tien wagens vooraan. Albers die afgelopen week nog bij Minardi zijn Formule 1-vuurdoop onderging, tobde nog wat met de afstelling van zijn bolide en klokte de negende tijd. Huisman daarentegen kwam op de korte Hockenheimring (2638m) goed voor de dag met een zesde tijd. "Ik maakte in mijn snelste ronde even een foutje waardoor ik over het gras ging. Dat kostte me drietiende. Trek je die tijd ervan af, dan zou ik bij de eerste drie hebben gestaan. Ik ben dan ook uiterst tevreden", beloofde hij plechtig.

Tijden vrije training: 1. Schneider (Dui) 1.00,053 (gem. 158,140 km/u), 2. Alzen (Dui) 0,131, 3. Dumbreck (GBr) 0,229, 6. Huisman (Ned) 0,436, 9. Albers (Ned) 1,155, allen Mercedes-Benz CLK.




 


za 21 april 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.