Het Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuws
za 21 april 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
De prins en Maxima 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
Auto's 
Reis & Vakantie 
Wonen 
Baan & Carrière 
Financieel actueel 
Show & Film 
Weerberichten 
Souvenirs 
---
Kopen 
 Vraag & Aanbod/ 
Speurders
 
Veiling 
Prijsvergelijker 
Winkelen 
---
Met Elkaar 
Live chatten 
Discussiëren 
Kaartje sturen 
E-mailen 
---
Mijn leven 
Horoscopen 
Psychologie 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   F I N A N C I Ë L E   T E L E G R A A F 
 
ACTUEEL FINANCIEEL NIEUWS: WWW.DFT.NL
  Wall Street neemt winst

Van een onzer verslaggevers

   
 

NEW YORK - De Amerikaanse beurzen deden gisteren een stapje terug. Na de euforie, volgend op de plotselinge renteverlaging door de Fed eerder deze week, besloten beleggers winst te nemen. Rond het laatste handelsuur noteerde de Dow Jones-index een verlies van zo'n 1% op een niveau van 10.570. De Nasdaq Composite stond met een stand van 2150 eveneens 1% in de min.

De grote fondsen in de Dow Jones (blue chips) bevonden zich gisteren in de voorhoede van de daling. Vooral de farmaceutische waarden en de financiële instellingen prijkten bij beleggers op de verkooplijst.

Zo keek geneesmiddelenreus Merck in de aanloop naar het laatste handelsuur tegen een verlies van 5% op $74,40 aan. Dit ondanks het bericht van een kwartaalwinst van 71 dollarcent per aandeel, precies wat de markt had verwacht en 13% hoger dan vorig jaar. Ook branchegenoot Johnson & Johnson moest omlaag en wel met 1,5%.

De financiële gigant American Express stond ruim 2% in de min bij circa $42. Bank of America gleed 1,5% weg maar bleef netjes boven de $55.

Boeing stond gisteren als een van de weinig blue chips op winst. De vliegtuigmaker maakte een meevallende kwartaalwinst bekend en zag dat beloond met een stijging van bijna 1%. De koers lag iets boven de $61.

De technologiesector die in eerdere dagen zo profiteerde van de verrassende renteverlaging en waar de hoogste koerswinsten werden geboekt, lag er gisteren verdeeld bij. Microsoft was 2,5% aangedikt tot bijna $70, maar andere tech-fondsen stonden lager. Zo boette Sun Microsystems circa 5% in koers in en zakte daarmee onder de $20. Het bedrijf worstelt met tegenvallende verkopen.

Analisten maakten zich gisteren weinig zorgen over de lichte teruggang. Ze zagen het als een teken van kracht dat de beurzen toch een aanzienlijk deel van de eerder behaalde winsten vast wisten te houden. "Ik denk niet dat we teruggaan naar de lage niveau's van april. De Fed is duidelijk met ons", aldus een optimistische beleggingstrateeg.




 


za 21 april 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.