Het Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuws
za 21 april 2001  
---
De krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
De prins en Maxima 
Fiscus 2001 
Scorebord 
Jaaroverzicht 
---
Telegraaf-i
---
Ga naar 
Auto's 
Reis & Vakantie 
Wonen 
Baan & Carrière 
Financieel actueel 
Show & Film 
Weerberichten 
Souvenirs 
---
Kopen 
 Vraag & Aanbod/ 
Speurders
 
Veiling 
Prijsvergelijker 
Winkelen 
---
Met Elkaar 
Live chatten 
Discussiëren 
Kaartje sturen 
E-mailen 
---
Mijn leven 
Horoscopen 
Psychologie 
---
Contact 
Adverteren 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B U I T E N L A N D 
 
  Italië haalt stokpaardje van stal

Van onze correspondent

   
 

ROME - Met de aanstaande landelijke verkiezingen op 13 mei in het vooruitzicht heeft de Italiaanse centrumlinkse regering als verkiezingsstunt een van de oudste paarden van stal gehaald: de bouw van de brug over de Straat van Messina, die Sicilië scheidt van het Italiaanse schiereiland.

Vanaf de Romeinse tijd bestaan er al plannen om die brug te maken. Iedere keer dat er in Italië een nieuwe regering komt, wat regelmatig gebeurt, wordt het plan opgerakeld om vervolgens onder oeverloze discussies, belangentegenstellingen, bureaucratie, oppositie van milieugroeperingen en angst voor maffiabemoeienis voor de zoveelste keer een anonieme dood te sterven.

De ministerraad heeft gisteren besloten dat de brug er moet komen onder voorwaarde dat 50 procent wordt gefinancierd door privé-ondernemingen, ook uit het buitenland. De kosten worden beraamd op elf miljard gulden. De brug zou ruim vier kilometer lang moeten worden, tot 200 meter hoog en begaanbaar voor auto's en treinen.

De Groene regeringspartij, die twee ministers heeft in het kabinet, heeft fel geprotesteerd. De minister van Financiën heeft desondanks gezegd dat binnen 70 dagen een formele kennisgeving zal worden vastgelegd waarin de bedrijven worden uitgenodigd de brug te sponsoren.

Tegen die tijd zijn de verkiezingen echter allang geweest en alles wijst erop dat deze zullen worden gewonnen door de huidige rechtse oppositie, onder leiding van mediatycoon Berlusconi. Deze zal vast weer andere plannen hebben.




 


za 21 april 2001

[terug]
     
© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.